Beveik „Napoleonas“: sluoksniuotos tešlos tortas tik iš 4 produktų

Jūs jau turbūt žinote, kad nesu pusfabrikačių gerbėja, tačiau yra viena didelė išimtis – kartais perku šaldytą tešlą. Labai gerai turėti jos šaldiklyje ir, kai reikia, greitai ką nors gardaus pagaminti.

„Napoleono“ pusbrolis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
„Napoleono“ pusbrolis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
„Napoleono“ pusbrolis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
„Napoleono“ pusbrolis.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Nov 1, 2019, 10:41 AM, atnaujinta Nov 2, 2021, 10:33 AM

O kartais, kai šaldiklio stalčiai jau sunkiai atsidarinėja, padarau reviziją ir tuomet kelias dienas gaminu iš atšildytų produktų – verdu ožkienos sriubas ir naminius koldūnus, kepu putpeles ar šildau blynus.

Ištraukiau kartą ir bemielės tešlos pakelį, jame buvo 6 lapeliai.

Obuolių namie nebuvo, į rūsį eiti dėl indelio uogienės tingėjosi, o šaldytuve akis užkliuvo už maskarponės ir graikiško jogurto indelių, jų galiojimas jau irgi ėjo galop. Ir kaip jau man būna, šovė idėja.

Iškepiau visus šešis lapelius, niekuo netepdama ir nebadydama šakutėmis, kadangi ši tešla tik kyla, o nesipučia, kaip mielinė, visi lapeliai puikiai tilpo vienoje skardoje. 

Planavau tik pabandyti suręsti torčiuką, tačiau jam užteko pusės iškeptų papločių, o ketvirtąjį sutrupinau ir trupiniai gausiai apibarsčiau jau suteptą tortuką. 

Liko ir kremo, tad sutrupinusi ir penktąjį susluoksniavau desertinėje taurėje.

Jau buvau praalkusi, o paskutinis lakštas kvietė sugalvoti, ką su juo nuveikus. Ir ką gi – perpjoviau jį perpus, pridėjau šviežių agurkų juostų, kumpio, sūrio ir pasigardžiuodama sulapnojau.

Dabar jau žinau, kiek ir ko reikia tiktai torčiukui, tačiau maskarponės sūrį parduoda tik tam tikrose pakuotėse, mažiausios būna mažai, o gaminant iš 500 g kremo lieka.

Tad gamindama jau penktą tortą prisiminiau, kad žiemą kažkodėl norisi ledų, todėl kremo perteklių sudėjau į šalčiui atsparią dėžutę ir padėjau į šaldiklį. 

Jau ne vieną svečią vaišinau šiais ledais, visiems tiko ir patiko. Ir labiausia tai, kad kremas yra neįkyriai saldus, turintis jogurtui būdingos rūgštelės, bet ir prabangiai riebus, standus.

Napoleono pusbrolis

Vienam torčiukui reikės:

  • 4 bemielės tešlos lakštų (iš standartinės 500 g pakuotės su 5 ar 6 lapeliais);
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 500 g graikiško jogurto (9-10 % riebumo);
  • 120 g rudojo cukraus;
  • šermukšnių arba bruknių uogienės (nebūtinai).

Gaminimas 

Atvėsintus tešlos lapelius dedu ant kepimo popieriumi (ar silikoniniu kilimėliu) išklotos skardos, ją dedu į orkaitės vidurį ir jungiu 220 C kaitrą. Kepu apie 30 minučių.

Tuo metu į gilų indą sukrečiu maskarponę ir jogurtą, beriu cukrų ir elektriniu plakikliu plaku, kol ištirpsta cukrus, užtrunku apie dvi minutes.

3 iškeptus ir atvėsintus lakštus, jei jie kepdami labai išsipūtė, pjaunu pusiau, o ketvirtą sutrupinu. Į kekso kepimo formą dedu vieną lakštą ar jo pusę, pertepu jį kremu, antrą sluoksnį dar patepu uogiene, ir taip renčiu tortą.

Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Gausiai apiberiu jį trupiniais, taip pat ir torčiuko šonus (dėl to gaminu mano mėgstamose silikoninėse formose, jos bortai lankstosi) ir dedu į šaldytuvą bent 6 valandoms. Skaniausias po 24 valandų poilsio ir brendimo.

Valgome atpjautomis porcijomis, kadangi torčiukas labai drėgnas, užsigerti nesinori, bet geros kavos puodelis nepamaišytų.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.