Lengvai paruošiamas vištienos šnicelis: po traškia plutele – sultinga mėsa

Šis klasikinis vištienos šnicelio receptas toks paprastas, kad šį patiekalą lengvai paruoš net ir virtuvės naujokai. Tad kiekvienas gali pasimėgauti sultingu šniceliu su traškia plutele.  

 Vištienos šnicelis.<br> 123rf nuotr.
 Vištienos šnicelis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2019, 11:29 AM, atnaujinta Nov 6, 2023, 12:28 PM

Vištienos šniceliai – puikus pasirinkimas paprastos darbo dienos pietums ar vakarienei. Juos paruošite netgi greičiau nei maltinukus: nei malti, nei maišyti nereikės, o iškeps vos per 10 minučių. 

Garstyčios suteiks mėsai ir skonio, ir sultingumo, kurį kepant išsaugos džiūvėsėlių plutelė.

Patiekite su mėgstamomis salotomis, o jei norite sočiau – ir su garnyru. 

Vištienos šnicelis 

4 porcijoms reikės: 

  • 4 plonai supjaustytų krūtinėlių be kaulo; 
  • druskos ir pipirų; 
  • 1 v. š. Dižono garstyčių;
  • 2 kiaušinių;
  • stiklinės miltų (apvolioti); 
  • 1-2 stiklinių džiūvėsėlių (apvolioti);
  • 2 v. š. aliejaus; 
  • 2 v. š. sviesto (geriau lydyto). 

Kaip gaminti 

1. Ant kepimo skardos ar kito paviršiaus paklokite kepimo popieriaus.

2. Krūtinėles, jei labai storos, pamuškite plaktuku. Apibarstykite druska ir pipirais. 

3. Į vieną lėkštę berkite miltus, į kitą – stiklinę džiūvėsėlių (jeigu reikės, jų kiekį papildysite vėliau).

4. Išplakite kiaušinius su garstyčiomis.

5. Vieną krūtinėlę apvoliokite miltuose, po to pamirkykite kiaušinių ir garstyčių plakinyje, tuomet apvoliokite džiūvėsėliuose. Šiek tiek paspauskite, kad gerai priliptų. Dėkite krūtinėlę ant kepimo popieriaus. Taip pat paruoškite antrą krūtinėlę.

6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 v. š. aliejaus ir 1 v. š. sviesto. Dėkite dvi krūtinėles kepti ir kepkite iš abiejų pusių, kol bus auksinės spalvos – tai užtruks 8-10 minučių.

7. Per tą laiką paruoškite kepti likusias dvi krūtinėles.

8. Iškepusias krūtinėles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Apibarstykite druska.

9. Į keptuvę dėkite likusį sviestą ir aliejų, iškepkite kitas dvi krūtinėles. 

10. Patiekite su mėgstamomis salotomis ir garnyru.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.