Šildanti „Masala Chai“ arbata: ne tik skanu, bet ir labai naudinga

Anksčiau man „Masala Chai“ arbata buvo kažkoks legendomis apipintas dalykas: kažkada buvau girdėjusi apie ją, bet niekada nemaniau kad ją taip lengva pasigaminti namuose, ir kad pati tai darysiu.

„Masala Chai“ arbata.<br>Nuotr. iš „Bur first – food“.
„Masala Chai“ arbata.<br>Nuotr. iš „Bur first – food“.
„Masala Chai“ arbata.<br>Nuotr. iš „Bur first – food“.
„Masala Chai“ arbata.<br>Nuotr. iš „Bur first – food“.
„Masala Chai“ arbata.<br>Nuotr. iš „Bur first – food“.
„Masala Chai“ arbata.<br>Nuotr. iš „Bur first – food“.
Daugiau nuotraukų (3)

Domantė Slapšinskaitė, „Bur first – food“

2019-11-08 08:24, atnaujinta 2021-11-08 09:01

Kai prieš keletą metų pasigaminau jos pati – likau be žado. Labai lengva ir oho, kaip skanu.

O kur dar jos teikiama nauda? Nuo to, kad kartais ji gali būti puikus kavos pakaitalas rytais iki virškinimo problemų ar širdies ritmo sutrikimų sprendimo būdų.

Man „Masala Chai“ sezonas prasideda vėlų rudenį. Kai vakare norisi tik gulėti susisukus į užklotą kaip kebabui, tai tada labai smagu rankoje turėti šios aromatingos arbatos puodelį.

Beje, mišinio galima pasigaminti ir daugiau, tada užsimanius „Masala Chai“, liks tik užkaitinti pieną, ir viskas.

„Masala Chai“ prieskonių mišiniui reikės:

  • 1 a. š. maltų imbierų;
  • 1 a. š. maltų muskatų;
  • 4 a. š. cinamono;
  • 16 kardamono sėklyčių;
  • 12 gvazdikėlių;
  • 6 gabalėlių anyžiaus.

2 arbatos puodeliams reikės:

  • 5-6 v. š. „Masala Chai“ prieskonių mišinio;
  • 700 ml norimo pieno;
  • 2 juodos arbatos pakelių;
  • 1 v. š. medaus ar klevų sirupo.

Kaip ruošti prieskonių mišinį

Kardamoną, gvazdikėlius ir anyžių berkite į sausą keptuvę ir pakaitinkite gerą minutę ant silpnos kaitros. Tada dėkite likusius kvapniuosius prieskonius ir kaitinkite dar pusę minutės.

Pakaitintus prieskonius dėkite į grūstuvę ir šiek tiek pagrūskite, kad susitraiškytų anyžius, kardamonas ir gvazdikėliai.

„Masala Chai“ mišinys paruoštas.

Kaip ruošti „Masala Chai“ arbatą

Į puodą pilkite pieną, dėkite prieskonių mišinio, juodąją arbatą, medaus ar klevų sirupą.

Kaitinkite ant silpnos ugnies apie 3-4 minutes, kol pasidaro karšta, tik neleiskite pienui užvirti.

Arbatą nukoškite per sietelį į puodelį. Ant viršaus užbarstykite cinamono.

„But first – food“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.