Ir taip taip, žolelių kiekis, nurodytas valgomaisiais šaukštais, yra teisingas. Dėl to kepant vištieną aromatai pasklinda po visą virtuvę.
Receptui patarčiau rinktis didesnes vištienos dalis, turbūt geriausias variantas būtų vištos ketvirčiai arba galite supjaustyti visą vištą į kelias dideles dalis.
Orkaitėje su alumi ir žolelėmis kepta vištiena
5 porcijoms reikės:
- maždaug 1 kg mėgstamų didesnių vištienos dalių (pvz.: vištienos ketvirčių ar pan.);
- 330 ml šviesiojo alaus;
- 2 valg. š. česnako miltelių;
- 2 valg. š. džiovintų raudonėlių;
- 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių;
- 1 vištienos sultinio kubelio;
- 0,5 valg. š. juodųjų pipirų;
- Kajeno arba aitriųjų paprikų miltelių (jei norite);
- vyno acto arba paprasto balto acto;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Kaip gaminti
1. Vištienos gabalėlius apšlakstome actu, įtriname. Tuomet apibarstome kiekvieną gabalėlį druska. Tolygiai užberiame džiovintus čiobrelius, raudonėlį, paprikos, česnako miltelius ir juoduosius pipirus. Apibarstome sutrupintu sultinio kubeliu ir šiek tiek Kajeno arba aitriųjų paprikų (jei naudojate). Visus gabalėlius apšlakstome alyvuogių aliejumi ir įtriname prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti 15 min. Jei norite, galima palikti vištieną marinuotis pernakt šaldytuve.
2. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
3. Vištienos gabalėlius sudedame odelėmis žemyn į kepimo formą aukštesniais kraštais. Kepame įkaitintoje orkaitėje 25 min. Po to visus gabalėlius apverčiame, užpilame alumi ir kepame dar 20 min. Tada apšlakstome susidariusiu skysčiu ir kepame dar 10 min. įjungę grilio funkciją, kad gabalėliai gražiai apskrustų. Skanaus!