Tai šiek tiek pakeistas receptas – į troškinį įdėjau bulvių, kurių originaliame recepte nėra.
Burgundiškas jautienos troškinys
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 asmenims, užtruksite apie 90 min.
Reikalingi produktai:
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
• 1 kg jautienos;
• 200 g rūkytos šoninės;
• maždaug 8 skiltelės česnako;
• 5 morkos;
• 400 g pievagrybių;
• 4 didelės bulvės;
• 2 paprikos raudonos;
• 1 aitrioji paprika;
• 200 ml raudonojo vyno;
• 350 ml jautienos sultinio;
• 1 šaukštas džiovintų čiobrelių;
• 3 šaukštai pomidorų pastos;
• pagal skonį druskos;
• pagal skonį maltų pipirų;
• 2 šaukštai krakmolo (bulvių arba kukurūzų);
• nedidelis ryšelis petražolių troškiniui patiekti.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros pakepiname vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą jautieną (prieš tai apvoliojame ją krakmole). Ji turi apskrusti, kad viduje liktų mėsos sultys. Išimame iš keptuvės ir dedame į troškinimui skirtą puodą.
Keptuvėje apkepiname smulkintą šoninę. Kepiname, kol taps traški. Suberiame į puodą, kuriame sudėta jautiena.
Į keptuvę sudedame smulkintus česnakus, paprikas, aitriąją papriką, morkas, grybus ir lengvai pakepiname.
Sudedame kepintas daržoves į puodą, tuomet dedame smulkintas bulves, pomidorų pastą, čiobrelius, druską, pipirus, pilame sultinį ir vyną.
Uždengiame puodą ir dedame į orkaitę 180 C. troškintis apie 45 min., kol bulvės suminkštės su daržovėmis ir padažas taps klampus.
Prieš tiekiant užbarstome smulkintų petražolių.