Moliūgų salotos žiemai pagal Dangutę Mikutienę: geriausiai įvertino vyras

„Pernai išbandžiau moliūgų salotų receptą, kuriuo „Lietuvos ryto“ laikraštyje pasidalijo buvusi Seimo narė Dangutė Mikutienė. Salotos visiems labai patiko. Valgėme ir vienas, ir su paukštiena. Šiemet noriu vėl pasigaminti, bet pamečiau receptą. Gal galite padėti?“ – paprašė mūsų skaitytoja vilnietė Rima. 

D.Mikutienė mėgsta pasisukinėti virtuvėje ir paruošti ką nors gardaus.
D.Mikutienė mėgsta pasisukinėti virtuvėje ir paruošti ką nors gardaus.
 Moliūgų salotos.
 Moliūgų salotos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 11, 2019, 3:53 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 12:26 PM

Moliūgų dar pilni kiemai ar rūsiai, tad nutarėme, kad receptą verta priminti visiems. 

Buvusi politikė D.Mikutienė „Lietuvos rytui“ yra pasakojusi, kad virtuvė – vieta, kur ji pailsi geriausiai.

Gaminti patiekalus, eksperimentuoti jai ne tik malonumas, bet ir nauji potyriai.

Kadangi gaminti valgį moteriai nėra rutina, o kūrybinis procesas, ji dažnai dalijasi receptais socialiniuose tinkluose ir sulaukia pagyrų.

Kulinarinių eksperimentų autorei būna smagu, jei kitoms moterims taip pat pavyksta skaniai ką nors pagaminti. 

D.Mikutienė džiaugėsi atradusi moliūgą kaip rudens karalių.

Išbandžiusi naują moliūgų salotų receptą geriausio įvertinimo ji sulaukė iš sutuoktinio Juliaus, kuris iki tol šių daržovių nevalgydavo.

Kai vyras žemaitis paragavo salotų, žmona paklausė jo nuomonės: „Na, kaip?“ Jis linktelėjo galva ir pasakė: „Valgysiu. Tikrai skanu.“

Šias moliūgų salotas kai kas vadina vitaminų bomba, o kai kas – žiemos salotomis, nes saugomos šaldytuve jos gali būti ne tik užkandis, bet ir garnyras prie paukštienos, kitų patiekalų.

Moliūgų salotos žiemai

Reikės:

  • 3 kg moliūgų;
  • 2 šaukštų druskos;
  • 200 g česnakų;
  • 3–4 aitrųjų paprikų,

Marinatui reikės:

  • stiklinės acto;
  • stiklinės aliejaus;
  • 2 stiklinių (užtektų gal 1,5) cukraus.

Kaip gaminti

Sutarkuokite moliūgus burokine tarka, pasūdykite, po 4 valandų nusunkite, o skystį išpilkite.

Ruoškite marinatą iš aliejaus, cukraus ir acto. Kad ištirptų cukrus, šiek tiek pakaitinkite ant ugnies. Užpilkite marinatą ant sutarkuotų moliūgų, retkarčiais pamaišykite.

Po 5 valandų įberkite sumulkintų česnakų ir aitriųjų paprikų (būtinai išimkite sėklytes). Išmaišykite, palaikykite dar 2 valandas.

Dėkite salotas į sterilius stiklainius, laikykite jas šaldytuve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.