Tad susiruošiau pagaminti sveiką šių kepsnelių alternatyvą be majonezo ir krakmolo! Ir labai puikiai pavyko, taip, kad misija įmanoma ir be majonezo.
Minkšti vištienos kepsneliai
Reikalingi produktai:
- 700 g vištienos krūtinėlės;
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis tarkuotos mocarelos;
- 1/3 puodelio migdolų miltų;
- kelios šakelės šviežių bazilikų;
- šviežių krapų;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus kepimui.
„Tzadziki“ (dzadzikio) padažui reikės:
- 1/3 ilgavaisio agurko;
- 4 v. š. graikiško jogurto;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. smulkintų krapų;
- šlakelis citrinų sulčių;
- 1 česnako skiltelė;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Vištieną susmulkiname labai mažais gabalėliais ir sudedame į dubenį.
Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome migdolų miltus, mocarelą, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus bazilikus su krapais, šiek tiek druskos bei pipirų ir gerai išmaišome. Viską įmaišome į vištieną.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir šaukštu formuojame kepsnelius. Kepame vidutinio stiprumo temperatūroje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių. Aukštoje temperatūroje nerekomenduoju kepti, nes kepsneliai gali greitai apdegti, ir vidus neiškeps.
Padažui sutarkuojame agurką, tarkius nusunkiame. Į agurkus sudedame jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus krapus, šiek tiek druskos, pipirų, ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve atvėsti.
Prie šių kepsnelių labai derėjo „Tzadziki“ padažas, valgėm su lengvom daržovių salotom. Majonezo net nepasigedau!
Norėdami dar minkštesnių kepsnelių galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą. Ji šiek tiek riebesnė, bet bus minkštesnė.