Sveikesni vištienos kepsneliai: nereikės nei majonezo, nei krakmolo

Visai netyčia prisiminiau, jog gal prieš 10 metų ar daugiau gamindavau tokius vištienos kepsnelius, kurie būdavo be galo skanūs ir sultingi. Nežinau, ar pamenate, bet jie būdavo iš vištienos, majonezo ir krakmolo! Neapsakomai skanūs, bet ir, žinoma, ne itin sveiki.

 Minkšti vištienos kepsneliai.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Minkšti vištienos kepsneliai.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Minkšti vištienos kepsneliai.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Minkšti vištienos kepsneliai.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Nov 14, 2019, 3:10 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 12:38 PM

Tad susiruošiau pagaminti sveiką šių kepsnelių alternatyvą be majonezo ir krakmolo! Ir labai puikiai pavyko, taip, kad misija įmanoma ir be majonezo.

Minkšti vištienos kepsneliai

Reikalingi produktai:

  • 700 g vištienos krūtinėlės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis tarkuotos mocarelos;
  • 1/3 puodelio migdolų miltų;
  • kelios šakelės šviežių bazilikų;
  • šviežių krapų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus kepimui.

„Tzadziki“ (dzadzikio) padažui reikės:

  • 1/3 ilgavaisio agurko;
  • 4 v. š. graikiško jogurto;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • šlakelis citrinų sulčių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų.

Kaip gaminti 

Vištieną susmulkiname labai mažais gabalėliais ir sudedame į dubenį.

Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome migdolų miltus, mocarelą, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus bazilikus su krapais, šiek tiek druskos bei pipirų ir gerai išmaišome. Viską įmaišome į vištieną.

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir šaukštu formuojame kepsnelius. Kepame vidutinio stiprumo temperatūroje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių. Aukštoje temperatūroje nerekomenduoju kepti, nes kepsneliai gali greitai apdegti, ir vidus neiškeps.

Padažui sutarkuojame agurką, tarkius nusunkiame. Į agurkus sudedame jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus krapus, šiek tiek druskos, pipirų, ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve atvėsti.

Prie šių kepsnelių labai derėjo „Tzadziki“ padažas, valgėm su lengvom daržovių salotom. Majonezo net nepasigedau!

Norėdami dar minkštesnių kepsnelių galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą. Ji šiek tiek riebesnė, bet bus minkštesnė.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.