Obuolių vyniotinis: receptas, kuris negali nepavykti

2019 m. lapkričio 16 d. 17:11
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Kai norisi saldaus kąsnelio prie kavos ar arbatos puodelio, rekomenduoju išsikepti obuolių vyniotinį.
Daugiau nuotraukų (2)
Daug laiko nesugaišite, reikalingų produktų visuomet rasite virtuvėje, o ir receptas visai nesudėtingas.
Obuolių vyniotinis
Reikės:
  • 5 kiaušinių,
  • 5 v. š. cukraus,
  • 5 v. š. miltų.
Įdarui:
  • 4-5 obuolių,
  • 2 v. š. rudojo cukraus,
  • 1 v. š. cinamono,
  • 1 citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Kiaušinių baltymus su cukrumi suplakiau iki standžių putų.
Atskirai suplakiau trynius ir juos sumaišiau su baltymais.
Persijotus miltus įmaišiau į masę ir išmaišiau.
Obuolius sutarkavau burokine trintuve, pagardinau cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir per visą jos plotą sudėjau tarkuotus obuolius. Ant viršaus supyliau tešlos masę.
Liko iškepti. Kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-25 min.
Ant iškepto biskvito uždėjau rankšluostį ir atsargiai apverčiau, nuėmiau kepimo popierių.
Dar šiltą biskvitą susukau ir palikau atvėsti įsuktą į rankšluostį.
Galiausiai apibarsčiau milteliniu cukrum.
vyniotinisobuoliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.