Grybus galima įdaryti vis kitokiu įdaru, tokia užkandėlė lengvai paruošiama, yra gardi ir tikrai gali papuošti bet kokių švenčių stalą.
Dalijamės vienu receptu – pievagrybių kepurėlių, įdarytų sūriu ir džiūvėsėliais. Pastarieji užkandėlei suteiks traškumo, o sūris, žinoma, pikantiško skonio.
Išbandykite šį receptą arba improvizuokite ir sukurkite savo skonio įdarytus pievagrybius. Jiems tinka daugelis ingredientų – daržovės, rūkyta šoninė ar kumpis, įvairaus skonio sūris, riešutai, sėklos ir kiti.
Sūriu įdaryti pievagrybiai
Reikės:
- 12-18 pievagrybių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 1-2 česnakų skiltelių;
- 2 v. š. sviesto;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 5 v. š. džiūvėsėlių;
- 3 v. š. tarkuoto kietojo sūrio (dar šiek tiek reikės kepurėlėms apibarstyti);
- 2 v. š. kapotų petražolių;
- druskos;
- pipirų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Pievagrybius nuplaukite, pašalinkite kotelius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Sukapokite kotelius, svogūną, ir česnakus.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus ir apkepkite. Kai jie šiek tiek apkeps, berkite sukapotus pievagrybių kotelius ir česnakus, pakepkite dar porą minučių.
Šią masę sumaišykite su džiūvėsėliais, tarkuotu kietuoju sūriu, druska, pipirais, kapotomis petražolėmis.
Įdarykite pievagrybių kepurėles, išdėliokite jas ant kepimo skardos, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 15 minučių.
Skanaukite tiek karštas, tiek atvėsusias.