Tuo labiau, kad jam iškepti nereikia nei gausybės produktų, nei ypatingų gebėjimų.
Pasilepinkite!
Varškės ir obuolių pyragas
Reikės:
- 5 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 200 g sviesto (ištirpinto);
- 350-400 g varškės;
- 350-400 g miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 2-3 obuolių;
- žiupsnio druskos;
- cinamono.
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Kiaušinius gerai išplakite su cukrum.
3. Į kiaušinių ir cukraus masę supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, gerai išmaišykite.
4. Dėkite varškę, berkite miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta.
5. Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą 28 cm skersmens formą.
6. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir įspauskite į tešlą.
7. Kepkite 40-50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
8. Atvėsusį apibarstykite milteliniu cukrum ir, jei norite, cinamonu.