Perlenktos mažos picos tiks ir penktadienio vakarui, ir savaitgalio pietums

Jeigu penktadienis jums – picos diena, šiandien išbandykite kitokią nei įprasta. Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gianas Luca Demarco siūlo pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“.

Perlenktos mažos picos „Calzone“.<br> TV3 nuotr.
Perlenktos mažos picos „Calzone“.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2019, 2:19 PM

O kadangi tai bus maža pica, ji  puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.

Perlenkta maža pica „Calzone“

Tešlai reikės: 

• 600 g miltų;

• 300 ml vandens (šilto);

• 15 g šviežių mielių;

• 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;

• 22 g druskos.

Įdarui reikės: 

• 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų;

• 1 šaukšt. džiovintų bazilikų;

• druskos;

• mocarelos;

• Čiorizo dešros.

Kaip gaminti

Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį. 

Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.

Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. 

Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir žiedu išspausti nedideles picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.