O kadangi tai bus maža pica, ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.
Perlenkta maža pica „Calzone“
Tešlai reikės:
• 600 g miltų;
• 300 ml vandens (šilto);
• 15 g šviežių mielių;
• 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
• 22 g druskos.
Įdarui reikės:
• 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų;
• 1 šaukšt. džiovintų bazilikų;
• druskos;
• mocarelos;
• Čiorizo dešros.
Kaip gaminti
Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį.
Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.
Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio.
Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir žiedu išspausti nedideles picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.