Ši lietinių tešla – tobula: užsirašykite receptą

Lietiniai su įdaru – daugelio mėgstamas valgis. Jų įdarų yra galybė – tiek saldžių, tiek nesaldžių – tad kaskart galima gaminti vis kitokius. 

Lietiniai.<br> 123rf nuotr.
Lietiniai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 10:32 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 2:35 PM

Ir paruošti juos labai lengva, tereikia turėti vieną pagrindinį receptą – lietinių tešlos, kuri tiks visais atvejais. 

Dalijamės išbandytu ir per daug metų ne kartą patikrintu receptu – pagal jį blynai visada iškepa tolygiai. Tad jeigu nuolat vargstate dėl proporcijų, užsirašykite šį receptą – ir visuomet pavyks. 

Beje, pieną galima pakeisti vandeniu.

Lietinių tešla

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės vandens;
  • 0,5 stiklinės pieno; 
  • 1 stiklinės miltų;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • žiupsnelio druskos, 
  • žiupsnelio cukraus.

Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, berkite druskos, cukraus ir gerai šluotele išmaišykite.

2. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. 

3. Į masę berkite miltus ir išmaišykite, kol masė bus vientisa.

4. Supilkite pieną (ar atitinkamą kiekį vandens), aliejų ir vėl gerai išmaišykite. 

5. Tešlą palikite pastovėti 20-25 min.

6. Į gerai įkaitintą keptuvę pilkite samtelį tešlos, pavartykite keptuvę, kad pasiskirstytų tešla, ir kepkite blynelius iš abiejų pusių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.