Idėja savaitgalio pietums – tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kvies keliauti.

Tortilija su kalakutiena ir kopūstais.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
Tortilija su kalakutiena ir kopūstais.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
 Pyragaičiai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
 Pyragaičiai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
 Pyragaičiai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
 Pyragaičiai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
Tortilija su kalakutiena ir kopūstais.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
Tortilija su kalakutiena ir kopūstais.<br>„Gardu gardu“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 29, 2019, 1:51 PM

Kartu su Gian Luca keliausime į Meksiką, kur linksmasis šefas gamins tortiliją su kalakutiena ir troškintais kopūstais, o Ali nukels į Prancūziją ir džiugins nuostabiaisiais pyragaičiais „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu.

O kad būtų dar skaniau, vedėjai, kaip visada, viską pagardins gero humoro prieskoniu.

Tortilija su kalakutiena ir kopūstais

Jums reikės:

Kalakuto krūtinėlę supjaustyti juostelėmis.

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais.

Kalakuto krūtinėlės juosteles apvolioti kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose. Įkaitinti puodą ar aukštą keptuvę su aliejumi ir gruzdinti apvoliotas juosteles, kol apskrus.

Kopūstą susmulkinti juostelėmis. Kepti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Kepant pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu balto balzaminio acto.

Papriką supjaustyti lazdelėmis ir dėti kepti kartu su kopūstais.

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir taip pat dėti kepti kartu. Pagardinti rūkytų paprikų milteliais ir šlakeliu balzaminio acto.

Majonezą sumaišyti su smulkinta svogūno pusele.

Tortiliją ištepti majonezu, dėti kepintas daržoves ir kelis gabaliukus kalakutienos. Susukti ir apkepti keptuvėje.

Plikytos tešlos pyragėliai Paris Brest su šokoladiniu kremu

Kremui reikės:

  • 25 g cukraus;
  • 1 želatinos lakšto;
  • 375 g grietinėlės;
  • 150 g pieniško šokolado.

Trapiai (smėlinei) tešlai reikės:

  • 80 g cukraus;
  • 120 g sviesto (šalto);
  • 120 g miltų;

Plikytai tešlai reikės:

  • 100 g pieno;
  • 100 g vandens;
  • 20 g cukraus;
  • 5 g druskos;
  • 90 g sviesto;
  • 120 g miltų;
  • 4 kiaušinių.

Vandenyje užmerkti želatinos lakštą.

Cukrų suberti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps (nemaišyti). Po truputį maišant supilti kambario temperatūros grietinėlę ir leisti šiek tiek pavirti. Ją supilti į indą su šokoladu, įdėti brinkintą ir nusausintą želatinos lakštą, išmaišyti ir sublenderiuoti iki vientisos emulsijos. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve atvėsti (geriausia palikti nakčiai).

Sviestą ir cukrų maišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir dar permaišyti. Tešla neturi būti išpurenta, užtenka, kad susijungtų visi ingredientai. Susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve „pailsėti“.

Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebirės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius.

Labai plonai iškočioti trapią tešlą (apie 2 mm storio) ir išspausti žiedo formos išpjovėju (pyragėlio dydžio). Viduryje taip pat išspausti su mažesniu išpjovėju, kad liktų tuščiaviduriai. Trapios tešlos žiedus dėti ant suformuotos plikytos tešlos.

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Iškepusius pyragėlius atvėsinti, perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditerinio maišelio pagalba padengti šokoladiniu kremu. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus. Dekoruoti cukraus pudra.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.