Burokėlių ir imbierų pyragas: nesitikėjau, kad kepsiu kiekvieną savaitgalį iš eilės

Burokėlių ir imbierų pyrago receptas „Skonio“ skaitytojos Monikos virtuvėje tapo šio sezono topu. 

Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Burokėlių ir imbierų pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-12-06 14:48, atnaujinta 2022-12-08 09:27

„Radusi šį receptą negalėjau net įsivaizduoti, koks šio pyrago skonis. Tad pirmąkart kepiau iš pusės normos. Pyragas tiesiog dingo ore! Vis norėjosi dar gabaliuko – toks įdomus, netikėtas ir niekad neragautas buvo jo skonis. 

Kitą savaitgalį, laukdama draugų, iškepiau iš visos normos. Patikėkit – draugai iš lėkštės išrankiojo net paskutinius trupinėlius.

Žodžiu, šis pyragas tapo šio sezono atradimu ir tikru mano virtuvės topu. Niekad nemaniau, kad tą patį kepsiu kiekvieną savaitgalį iš eilės“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Monika.

Ji savo pyrago nepapuošė, tačiau apibarstytas cukraus pudra ar papuoštas citrininiu glaistu šis burokėlių ir imbierų pyragas puikiai tiks ir Kalėdoms – juk pagrindiniai jo ingredientai tikrai žiemiški!

Tad išbandykite dar prieš šventes – rekomenduojame. 

Dalijamės receptu. 

Burokėlių ir imbierų pyragas

Reikės:

  • 280 g šviežių, nevirtų burokėlių; 
  • 100 g cukruotų imbierų; 
  • 200 g miltų; 
  • 140 g cukraus; 
  • 2 a. š. kepimo miltelių; 
  • 1/4 a. š. valgomosios sodos; 
  • 1/8 a. š. druskos; 
  • 80 g graikinių riešutų; 
  • 2 didelių kiaušinių; 
  • 120 ml aliejaus;
  • 60 g grietinės; 
  • tarkuotos apelsino žievelės.

Kaip gaminti 

1. Imbierus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite 15 minučių, kad suminkštėtų. Rankomis gerai nuspauskite vandenį ir susmulkinkite imbierus mažesniais gabalėliais. 

2. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sukapokite.

3. Žalius, nevirtus burokėlius nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.

4. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską. 

5. Į tą patį dubenį dėkite riešutus, tarkuotus burokėlius, smulkintus imbierus, tarkuotą apelsino žievelę. Kol kas masės nemaišykite. 

6. Kiaušinius išplakite su grietine ir aliejumi, šią masę užpilkite ant visų ingredientų ir užmaišykite tešlą. Nepermaišykite, tik kol miltai sudrėks. 

7. Supilkite masę į kepimo formą, išteptą riebalais ar išklotą kepimo popieriumi (puikiai tinka ir kekso forma) ir dėkite kepti į iš anksto įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. 

8. Kepkite apie 50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – jeigu įsmeigus ir ištraukus jis sausas, pyragas iškepė.

9. Ištraukę iš orkaitės leiskite jam 30 minučių pastovėti kepimo formoje, po to išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

„Skanaus“, – palinkėjo Monika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.