Mišrainės, kuri buvo ruošiama iš gana prabangių produktų, receptą L.Olivier, kaip teigiama, slėpė iki pat mirties.
Tačiau kur kas paprastesnė jos versija pasklido po daugybę šalių, ir šiandien baltoji mišrainė yra patiekalas, be kurio nemažai lietuvių ir kitų posovietinių šalių gyventojų sunkiai įsivaizduoja savo švenčių stalą.
Mūsų kaimynai latviai taip pat turi mėgstamą šios mišrainės receptą. Nuo mums įprastos ji skiriasi tuo, kad į mišrainę dedama silkės ar kitos žuvies.
Pavyzdžiui, 1937 metais Rygoje išleistame „Namų ūkio kalendoriuje“ paskelbtas receptas nurodo, kad į šią mišrainę reikia dėti sūdytos silkės ir nėgių – tai Latvijoje labai populiari ir mėgstama žuvis.
Dalijamės paprastesniu latviškos bulvių mišrainės receptu, kuris turėtų patikti visiems silkės mėgėjams, o jūs improvizuokite ir atraskite sau skaniausią.
Latviška bulvių mišrainė
Reikės:
- 1 silkės;
- 2–3 bulvių;
- 2 raugintų agurkėlių;
- pusės mėlynojo svogūno;
- 3–4 v. š. konservuotų žirnelių;
- majonezo;
- druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir supjaustykite. Silkę išdorokite ir supjaustykite kubeliais.
Sukapokite agurkėlius ir svogūną.
Viską sumaišykite su majonezu, paskaninkite druska, pipirais.