Kiaulienos nugarinės kepsneliai maloniai nustebins ir namiškius, ir svečius

Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų ir grietinėlės padažu per 30 minučių (ar net mažiau!). Kartais juk taip sunku sugalvoti, ką čia vėl paruošus vakarienei, tad visada gerai pasižvalgyti ir užsirašyti ar pasižymėti greitai paruošiamos vakarienės receptus. 

Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų ir grietinėlės padažu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų ir grietinėlės padažu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

2019-12-11 13:48, atnaujinta 2022-12-08 09:21

Ir, be abejo, – kuo mažiau ingredientų, tuo geriau. 

Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius.

Svarbiausia, kad patiekalui pagaminti prireikia visai nedaug pastangų, o skonis nuostabus! 

Šiuos kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais, troškintomis daržovėmis ar bet kuriuo kitu mėgstamu garnyru.

Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų ir grietinėlės  padažu

5 porcijoms reikės:

  • 700–800 g kiaulienos nugarinės;
  • 200 ml plakamosios grietinėlės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 20 ml balto sausojo vyno arba brendžio/romo;
  • 0,5 arb. š. maltų muskatų;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 arb. š. susmulkintų šviežių petražolių.

Kaip gaminti

Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis.

Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais. Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius.

Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis.

Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę nuolat maišydami, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišydami, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.

Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.

Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražolėmis ir patiekiame.

„Lithuanian in the USA“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.