„Traškios morkos ir švelnaus skonio marinuoti pievagrybiai tapo labai populiaria užkandėle mūsų namuose. Produktai paprasti ir nebrangūs, paruošti užkandėlę labai lengva, daug laiko neatima. Šiemet tai atradimas mūsų šeimai. Galbūt jis pravers tiems, kurie šventėms neturi miško grybų“, – rašo Monika.
Su morkomis ir svogūnais marinuoti pievagrybiai
Reikalingi produktai:
- 250 g pievagrybių;
- 1 didelė morka;
- pusė svogūno;
- 3–4 skiltelės česnako;
- 4 v. š. obuolių acto;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1 a. š. druskos;
- 2 a. š. cukraus;
- 2 lauro lapai;
- juodieji ir kvapieji pipirai žirneliais;
- žiupsnis aitriosios paprikos (nebūtinai, bet mėgstantiems aštriau patiks).
Kaip gaminti
Pievagrybius nuplauti, kiek patrumpinti kotelius ir nuplauti. Gerai nusausinti. Galima naudoti ir pjaustytus pievagrybius.
Morką ir svogūną supjaustyti šiaudeliais.
Į puodą pilti aliejaus ir acto, dėti druskos, cukraus, prieskonius, supilti daržoves ir pievagrybius. Išmaišyti, uždengti puodą ir palikti virti 7 minutes. Ataušinti ir sudėjus į stiklainį ar indelį dėti į šaldytuvą.
„Skaniausia, kai viskas kiek pastovi ir pasimarinuoja“, – dar vieną patarimą davė Monika.