Meduoliais kvepiantys skrudinti dribsniai – kad kiekvienas rytas būtų kaip šventė

Kalėdiniai skrudinti dribsniai su mandarinais ir bananais, kvepiantys meduoliais. Itin aromatingi, puikiai tinkantys su jogurtu pusryčiams arba tiesiog užpylus pienu.

 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Skrudinti dribsniai, arba kalėdinė granola.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 A.Trilupaitė.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 A.Trilupaitė.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Daugiau nuotraukų (6)

Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė

Dec 12, 2019, 10:05 AM, atnaujinta Dec 6, 2021, 4:22 PM

Mažas dubenėlis tokių pusryčių – ir nukeliausite tiesiai į Kalėdų rytą.

Skrudintus dribsnius su įvairiais priedais pamėgau prieš daug metų, nuo tada, kai pradėjau valgyti sveikiau.

Mūsų draugystė prasidėjo nuo pirktinių dribsnių, o vėliau ėmiau gaminti pati, be cukraus.

Kiekviena proga gamindavau vis kitokio skonio dribsnius, bet Kalėdoms jie visada būdavo ypatingi, itin kvapūs. Ne išimtis ir šis kartas – šie skrudinti dribsniai nuostabūs.

Kalėdiniai skrudinti dribsniai

Matavimui naudojamas 220 ml puodelis

Reikės:

• 3 puodelių avižinių dribsnių;

• 1/2 puodelio bolivinių balandų sėklų;

• 1 puodelio moliūgų sėklų;

• 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;

• 1 puodelio lazdynų riešutų;

• 1 puodelio skaldytų migdolų;

• 1/2 puodelio dygliuotųjų ožerškių uogų;

• 1 banano;

• 1/4 puodelio kokosų aliejaus;

• 1/4 puodelio medaus;

• 1 a. š. cinamono;

• 3 a. š. prieskonių meduoliams;

• žiupsnio druskos.

Kaip gaminti

Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su medumi. Įmaišykite trintą bananą.

Giliame dubenyje sumaišykite sausus produktus. Viską užpilkite kokosų aliejaus, medaus ir bananų mišiniu, gerai išmaišykite.

Dvi skardas išklokite kepimo popieriumi. Plonu sluoksniu suberkite mišinį, išlyginkite paviršių. Dėkite kepti į 160 laipsnių orkaitę 30 minučių arba kol lengvai paruduos.

Išimkite iš orkaitės ir palikite kelioms valandoms atvėsti.

Prieš dedant dribsnius į sandarius indus jie turi būti visiškai atvėsę – tuomet ilgiau išliks traškūs.

Dribsnius svarbiausia laikyti kuo sandariau, kad nepatektų oro.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.