Mažas dubenėlis tokių pusryčių – ir nukeliausite tiesiai į Kalėdų rytą.
Skrudintus dribsnius su įvairiais priedais pamėgau prieš daug metų, nuo tada, kai pradėjau valgyti sveikiau.
Mūsų draugystė prasidėjo nuo pirktinių dribsnių, o vėliau ėmiau gaminti pati, be cukraus.
Kiekviena proga gamindavau vis kitokio skonio dribsnius, bet Kalėdoms jie visada būdavo ypatingi, itin kvapūs. Ne išimtis ir šis kartas – šie skrudinti dribsniai nuostabūs.
Kalėdiniai skrudinti dribsniai
Matavimui naudojamas 220 ml puodelis
Reikės:
• 3 puodelių avižinių dribsnių;
• 1/2 puodelio bolivinių balandų sėklų;
• 1 puodelio moliūgų sėklų;
• 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
• 1 puodelio lazdynų riešutų;
• 1 puodelio skaldytų migdolų;
• 1/2 puodelio dygliuotųjų ožerškių uogų;
• 1 banano;
• 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
• 1/4 puodelio medaus;
• 1 a. š. cinamono;
• 3 a. š. prieskonių meduoliams;
• žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su medumi. Įmaišykite trintą bananą.
Giliame dubenyje sumaišykite sausus produktus. Viską užpilkite kokosų aliejaus, medaus ir bananų mišiniu, gerai išmaišykite.
Dvi skardas išklokite kepimo popieriumi. Plonu sluoksniu suberkite mišinį, išlyginkite paviršių. Dėkite kepti į 160 laipsnių orkaitę 30 minučių arba kol lengvai paruduos.
Išimkite iš orkaitės ir palikite kelioms valandoms atvėsti.
Prieš dedant dribsnius į sandarius indus jie turi būti visiškai atvėsę – tuomet ilgiau išliks traškūs.
Dribsnius svarbiausia laikyti kuo sandariau, kad nepatektų oro.