„Namuose pagaminti vyniotiniai daug skanesni nei pirkti parduotuvėje. Kaskart juos galima gaminti su skirtingais įdarais, naudoti kitokią mėsą. Ir šio vyniotinio įdarui galite naudoti sau patinkančius vaisius ar daržoves.
Manau, kad šis vyniotinis gali pretenduoti ir į šventinių patiekalų sąrašą“, – rašo recepto autorė Audronė Zemenskienė.
Vištienos vyniotinis
Reikės:
- 0,5 kg vištienos šlaunelių ir krūtinėlių filė faršo,
- 150 g šaltai rūkytos šoninės,
- sezamų sėklų,
- 1 kiaušinio,
- 2 persimonų,
- 10-12 vnt. džiovintų slyvų,
- vištienos prieskonių,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir išmaišykite.
Ant stalviršio paklokite kepimo popierių (~25 × 30 cm), per visą lapą pabarstykite sezamų sėklų, išdėliokite vištienos faršą ir iš jo padarykite pagrindą.
Ant vištienos faršo sudėkite šoninės juosteles, plonais griežinėliais pjaustytus persimonus ir virintu vandeniu nuplikytas džiovintas slyvas.
Keldami popieriaus kraštą susukite vyniotinį, įsukite jį į kepimo popierių ir pašaukite kepti į orkaitę.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kai vyniotinis iškeps, leiskite jam visiškai atvėsti ir palaikykite šaldytuve.