Kai už lango šalta, šlapia ir nyku, o iš orkaitės sklinda kepamų skanėstų kvapas, namai tampa jaukiausia vieta pasaulyje.
Bandelės su cinamonu
Reikalingi produktai
Tešlai:
- apie 300 g miltų;
- 20 g šviežių mielių;
- 125 ml pieno;
- 3 v. š. cukraus;
- 1 kambario temperatūros kiaušinio (plius dar vieno bandelėms aptepti);
- 2 v. š. bekvapio aliejaus;
- druskos.
Įdarui:
- cinamono;
- cukraus;
- 25 g sviesto.
Kaip gaminti
Mieles sutrupinkite, sumaišykite su cukrumi, užpilkite pašildytu pienu, išmaišykite ir palikite pastovėti 15-20 minučių.
Į masę įmaišykite kiaušinį, aliejų, berkite druską ir miltus, užminkykite tešlą. Visų miltų iškart nesuberkite – jų gali reikėti mažiau ar daugiau – tiek, kad minkant tešla nebeliptų prie rankų.
Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite tešlą kilti šiltoje vietoje 1-2 val.
Ant miltais apibarstyto stalviršio iškočiokite stačiakampį. Aptepkite ištirpintu sviestu, apibarstykite cinamonu ir cukrumi, palikite 2-3 cm tešlos tolimiausiame krašte neapibarstytus, kitaip tešla neprilips. Suvyniokite tešlą ir supjaustykite 3-4 cm pločio ritinėliais.
Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išdėliokite bandeles, palikite tarpus. Leiskite pusvalandį pakilti, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
Kepkite 20-25 minutes.
Bandeles galite kepti ir tradiciškai – didelėje skardoje, palikdami didesnius tarpus.
Skanaukite!