Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai: desertas, kurio nereikia kepti

Šie riešutų sviesto ir šokolado batonėliai yra nekepti, veganiški, be glitimo, pagaminti iš 6 ingredientų. Gali būti ir puikus desertas, ir užkandis. Juos pagaminti nėra sudėtinga, o ir laiko daug neatima.

Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Skanauk su Aušra“

Dec 18, 2019, 4:22 PM, atnaujinta Dec 18, 2019, 4:22 PM

Pagrindą gaminau iš avižinių dribsnių ir migdolų. Avižinius dribsnius reiktų rinktis smulkesnius, ne visagrūdžius. 

Tiks bet kokių riešutų sviestas. Naudojau tradicinį žemės riešutų sviestą. Kadangi pirktinis riešutų sviestas sutirštėja, jį mažame puode ištirpdžiau kaitindama ant visiškai žemos temperatūros. Esu pastebėjusi, kad traškaus riešutų sviesto (crunchy) nepavyksta ištirpinti, o šiluma jį sutraukia. Tad šiems batonėliams reiktų naudoti riešutų sviestą be riešutų gabaliukų (smooth).

Pagrindui pagaminti naudojau ir šiek tiek kokosų aliejaus, kuris suteikė švelnesnės tekstūros. Kokosų skonio beveik nesijaučia.

Šių batonėlių skonis pradeda atsiskleisti kitą dieną, kai avižiniai dribsniai, migdolai suminkštėja. Pagrindas nėra sausas, gana minkštas. Svarbu rinktis malonaus skonio riešutų sviestą, šokoladą, nes šie ingredientai dominuoja šiame deserte.

Gaminau pailgoje keksų kepimo formoje.

Riešutų sviesto ir šokolado batonėliai

Paruošimo laikas – 10 min.

Reikalingi produktai: 

• 1 st. (95 g) avižinių dribsnių;

• 1/3 st. (45 g) migdolų;

• 1/3 st. +1 arbat. š. (110 g) švelnaus riešutų sviesto;

• 2 valg. š. kokosų aliejaus;

• 1/4 st. (48 g) klevų sirupo.

Viršui:

• 110 g juodojo šokolado;

• 1 1/2 valg. š. švelnaus riešutų sviesto;

• 1 arbat. š. kokosų aliejaus.

Gaminimas

Avižinius dribsnius ir migdolus sumalti iki miltinės konsistencijos.

Į mažą puodą supilti riešutų sviestą, klevų sirupą, kokosų aliejų. Virš nedidelės kaitros maišyti, kol riešutų sviestas bus skystas.

Į puodą suberti avižinius dribsnius ir migdolus. Išmaišyti, kol jie pasidengs riešutų sviestu.

Į 25×11 cm kepimo formą įdėti kepimo popierių. Suberti masę, tolygiai paskirstyti.

Puodą išvalyti ir suberti šokoladą, kokosų aliejų. Virš nedidelės kaitros maišyti, kol šokoladas ištirps. Jį supilti ant pagrindo.

Vėl išvalyti puodą ir supilti pusantro šaukšto riešutų sviesto. Jį ištirpinti ir šaukšteliu „prilašinti“ ant šokolado. Mediniu pagaliuku ar plonu peiliu išvedžioti ornamentą.

Padėti į šaldymo kamerą 30 min. Tada išimti iš kepimo formos, supjaustyti nedideliais gabaliukais.

„Skanauk su Aušra“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.