Žinomas šefas iki šiol nepamiršo neapsakomai skanios anties, kurią kepė jo teta

„Kai eidavau pavalgyti pas nonna Eleną, visuomet gaudavau antį – visą! Turėdavau būti labai drąsus, kad užsukčiau ten vienas, geriausia būdavo pasiimti kartu draugų, kitaip grėsė persivalgymas ir mirtis. 

Antis baltojo vyno ir apelsinų padaže (Anatra all‘arancia).<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
Antis baltojo vyno ir apelsinų padaže (Anatra all‘arancia).<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
Antis baltojo vyno ir apelsinų padaže (Anatra all‘arancia).<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
Antis baltojo vyno ir apelsinų padaže (Anatra all‘arancia).<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
 G.L.Demarco.<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
 G.L.Demarco.<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
 G.L.Demarco.<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
 G.L.Demarco.<br>R.Daskevičiaus nuotr. iš knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
„Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
„Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 18, 2019, 1:25 PM, atnaujinta Dec 18, 2019, 1:25 PM

Bet nonna Elena antis būdavo beprotiškai skani, mes visi ją labai mėgdavome“, – pasakojo Lietuvoje gyvenantis italas virtuvės meistras Gianas Luca Demarco.

Su „Skonio“ skaitytojais jis pasidalijo receptu iš ką tik išleistos knygos „Carpe diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“. 

Išbandykite ir jūs!

Antis baltojo vyno ir apelsinų padaže (Anatra all‘arancia)

4 porcijoms reikės:

• mažiausiai 2 kg anties;

• 8 apelsinų;

• stiklinės sauso baltojo vyno; 

• druskos ir šviežių rozmarinų;

• 60 g sviesto.

Kaip gaminti

Antį nusausiname, nupjaustome riebalus ir ištriname druska, vidų pabarstome smulkintais rozmarinais. 

Gilioje keptuvėje arba storadugniame puode ištirpiname sviestą ir antį apkepiname – ant didelės kaitros po kelias minutes iš visų pusių. 

Keptuvę arba puodą su apkepta antimi nukeliame nuo viryklės ir pilame vyno – atsargiai, gali būti ugnies, išlikite ramūs, – leidžiame jam nugaruoti, tada supilame 3 apelsinų sultis ir sudedame 3 su žievelėmis pusgriežiniais supjaustytus apelsinus, vėl dedame ant ugnies.

Antį troškiname uždengtą ant mažos kaitros apie 45 minutes (jei paukštis labai didelis – 60 min.) ir tik pačioje troškinimo pabaigoje pagardiname druska. 

Kol antis troškinasi, nedideliame puode užverdame vandens, sudedame nuo vieno likusio apelsino drožlėmis nupjaustytas žieveles, paverdame 3 minutes ir išėmę gerai nusausiname.

Į baigiančią troškintis antį įspaudžiame likusių 2 apelsinų sultis ir sudedame apvirtas žieveles.

Skaniausia valgyti su orkaitėje keptomis bulvėmis, pagardintomis rozmarinais ir druska. Ir jei galvojate, kad italai nevalgo bulvių... galvokite iš naujo!

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.