Netradicinis Kūčių duetas: kanapių pienas ir kūčiukai be miltų

Kanapių pienas yra nuostabus – jis itin maistingas ir puikaus skonio. Dėl kreminės tekstūros puikiai tinka kavai baltinti ar skanauti su kūčiukais. Taip pat jo galima pilti į košę – jis visiškai pakeičia paprastą pieną.

 Kanapių pienas ir kūčiukai be miltų.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kanapių pienas ir kūčiukai be miltų.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kanapių pienas.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kanapių pienas.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kūčiukai iš migdolų miltų.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kūčiukai iš migdolų miltų.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kūčiukai iš migdolų miltų.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kūčiukai iš migdolų miltų.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Natalija Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Natalija Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kanapių pienas.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Kanapių pienas.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (6)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Dec 19, 2019, 8:33 PM, atnaujinta Dec 19, 2019, 8:45 PM

Tiesa, jame lieka smulkių trupinukų, tad prieš vartojant svarbu gerai išmaišyti. O prieš baltinant arbatą ar kavą kaip tik reikia leisti nusistovėti.

Kanapių pienas

Reikės:

• 250 ml vandens;

• 50 g lukštentų kanapių sėklų.

Kaip gaminti

Kanapes sumaišykite su 100 ml vandens. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, trinkite bent kelias minutes.

Supilkite likusį vandenį, išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, o geriau palaikykite per naktį. Atvėsusį vartoti skaniau.

Jeigu mėgstate saldžiau – įpilkite kokio nors saldiklio – agavų, klevų ar kokosų sirupo, o gal medaus.

Kūčiukai iš migdolų miltų

Reikės:

• 1 kiaušinio

• 200 g migdolų miltų

• 2 v. š. lydyto arba kokosų sviesto

• žiupsnio druskos

• 2 v. š. aguonų

• jei norisi saldžiau – 1 a. š. kokosų žiedų, klevų sirupo ar kitokio mėgstamo saldiklio.

Kaip gaminti

Lengvai išplakite kiaušinį.

Visus ingredientus sumaišykite, išminkykite iki vientisos masės (jei naudojate lydytą sviestą, pirma jį ištirpinkite). Kamuoliuką susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandėlei į šaldytuvą (šaldymo kamera dvigubai pagreitins procesą).

Masę padalykite į delne telpančius rutulius, juos susukite tarp delnų į dešreles ir peiliu supjaustykite mažais gabaliukais. Įspėju, kad tešla nėra pati maloniausia – ji byra, tad svarbu imti nedidelius kamuoliukus ir formuoti po truputį.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį. Stebėkite, kad nesudegtų.

Skanaukite visiškai atvėsusius, kai sutvirtės.

Jeigu norite, kad kūčiukai būtų ne tokie trapūs, galima papildomai įdėti kelis šaukštus krakmolo, pavyzdžiui, tapijokos miltų.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Generalinės prokuratūros komentarai apie K. Bartoševičių