Žuvies drebučiai su daržovėmis: paruošti lengva, o rezultatas – šventiškas

Žuvies drebučiai su daržovėmis – patiekalas, kuris ir stalą papuoš, ir žuvies mėgėjus pradžiugins.

Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Žuvies drebučiai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 11:36 AM, atnaujinta Dec 21, 2021, 8:28 AM

Šio patiekalo receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Regina R.

„Želė su žuvimi – sveikas, nesunkiai pagaminamas patiekalas. Želatinos reikia imti dvigubai daugiau nei įprasta – sako patirtis. O druska irgi turi jaustis užpile, nes kai želė sustings, jos ims trūkti“, – pridūrė šeimininkė, dalindamasi receptu.

Žuvies drebučiai su daržovėmis

Reikalingi produktai:

  • 1 litras vandens
  • 300 gramų žuvies (virtos su prieskoniais);
  • 1 poro;
  • 1 morkos;
  • 0,5 saldžiosios paprikos;
  • 40 g želatinos;
  • 1 sauja žaliųjų alyvuogių (+50 ml jų skysčio);
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 saujelė žalumynų (krapų, petražolių);
  • 1 saujelė spanguolių;
  • 2 šaukštai citrinų sulčių;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis prieskoninių žolelių (sodo);
  • 3 žiupsneliai maltų lauro lapų;
  • 2 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (maltų);
  • pagal skonį česnakinės druskos.

 

Kaip gaminti

Aš naudoju greitpuodyje virtas žuvis, tuomet kaulai suminkštėja, jų išrinkti nereikia, o sveikatai itin naudingas toks kalcio, fosforo užtaisas.

Įprastai nedideles žuveles, savo šeimos vyrų sugautas, pamarinuoju su tais pačiais prieskoniais, šlakeliu citrinos sulčių bei keliais šaukštais aliejaus ir išverdu greitpuodyje. Verdu apie 45 min., palaukiu, kol atvėsta puodas.

Verdant įprastai, reikėtų rinktis mažiau kaulų turinčias žuvis – jūros lydekas, menkes. Išvirti su prieskoniais ir kaulus išrinkti.

Morką ir porą supjaustyti griežinėliais, papriką, salierą ir žalumynus nedideliais gabaliukais.

Litre vandens apie 5-10 min. pavirti smulkintas daržoves su žalumynais ir prieskoniais. Sultinio virimo pabaigoje supilti skystį nuo alyvuogių ir suberti spanguoles. Nukošti apie 300 ml sultinio ir viską palikti atvėsti.

Želatiną užpilti apie 300 ml atvėsusio sultinio ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje – indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10-15 minučių atvėsti.

Supilti želatiną bei citrinos sultis į likusį pravėsusį daržovių sultinį. Gerai išmaišyti.

Gaminti drebučius viename ar keliuose induose. Sudėti žuvies gabaliukus, užberti smulkintų alyvuogių, užpilti želę su daržovėmis ir gerai atšaldyti.

„Prašom ragauti, bent akimis“, – receptą baigė Regina.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.