Menininkės namai prieš Kalėdas pakvimpa pyragu, kurį kepa tik kartą per metus

Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė menininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. 

 Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė dailininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. <br> V,Ščiavinsko nuotr.
 Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė dailininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. <br> V,Ščiavinsko nuotr.
 Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė dailininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. <br> V,Ščiavinsko nuotr.
 Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė dailininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. <br> V,Ščiavinsko nuotr.
 Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė dailininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. <br> V,Ščiavinsko nuotr.
 Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė dailininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. <br> V,Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 5:02 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 8:25 AM

Indra pasidalijo receptu – išsikepkite ir jūs.

Morenginis pyragas su riešutais​

Reikės:

  • pusantro pakelio sausainių „Gaidelis“;
  • 200 g sviesto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 6 kiaušinių;
  • dviejų pakelių vanilinio cukraus;
  • vieno indelio sutirštinto pieno „Rududu“;
  • dviejų puodelių espreso kavos;
  • vienos citrinos tarkuotos žievelės;
  • saujos graikinių, lazdynų riešutų arba kedrinių pinijų.

Kaip gaminti

Sausainius su druska sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Masę dėkite į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi. Apibarstykite pasirinktais riešutais.

Dėkite kepti į įkaitintą iki 180–200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių.

Kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi išplakite, kol jie virs standžiomis putomis. Į „Rududu“ pieną supilkite atšaldytą kavą, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir šią masę sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais.

Viską sudėkite ant sausainių pagrindo, prismaigstykite riešutų ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Iškeptą pyragą būtina per naktį atšaldyti, kad sustingtų morenginis jo viršus.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.