Apelsininis spanguolių keksas
Reikalingi produktai:
- 150 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 0,5 a. š. sodos;
- 0,25 a. š. druskos;
- 1 didelis kiaušinis;
- 90 ml aliejaus;
- 1 apelsino tarkuota žievelė;
- 125 ml pieno;
- 100 g šviežių spanguolių;
- 50 g graikinių riešutų.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską. Kitame inde išplakite kiaušinį, aliejų, suberkite tarkuotą apelsino žievelę.
Sumaišykite su miltų mase, pilkite pieną, berkite spanguoles ir kapotus riešutus, išmaišykite.
Supilkite tešlą į pailgą 20x10 cm kepimo skardelę, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 50-60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Išėmę iš orkaitės palikite 10 minučių formelėje, po to išimkite, pašalinkite kepimo popierių ir padėkite atvėsti ant grotelių.
Jei norite, galite apšlakstyti ar aptepti glajumi, paruošto iš poros šaukštų apelsinų sulčių ir kelių šaukštų miltelinio cukraus.