Su citrina ir česnakais kepta višta: paprasta gudrybė, dėl kurios ji bus itin sultinga

Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą, išlieka itin sultinga. 

Su citrina ir česnakais kepta višta.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Su citrina ir česnakais kepta višta.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Dec 27, 2019, 11:29 AM, atnaujinta Dec 28, 2022, 1:26 PM

Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus įtriname ant vištos odelės ir prieš kepimą vištieną reikia pamarinuoti bent kelias valandas ar, geriausia, žinoma, pernakt, kad visi skoniai kuo geriau įsigertų. 

Tačiau prieskonius tepant po vištos odele galima drąsiai kepti iškart (be jokio marinavimo!), nes iškepusi vištiena yra ne tik minkšta, bet ir be galo aromatinga. 

Be abejo, šiuo būdu naudojant prieskonius vištą galima marinuoti ir pernakt, skoniui tikrai nepakenks, bet tiems, kas neturi laiko ir kantrybės, šis receptas – tikras išsigelbėjimas.

Su citrina ir česnakais kepta višta

Reikės:

  • 1,5 kg vištos;
  • 1 citrinos;
  • 2 valg. š. kambario temperatūros sviesto;
  • 50 ml tyro alyvuogių aliejaus;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1,5 arb. š. druskos;
  • 1 arb. š. džiovintų rozmarinų;
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 0,5 arb. š. kuminų miltelių;
  • 1/3 arb. š. Kajeno arba aitriųjų paprikų miltelių;
  • 3 žiupsnių juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Sutrintą česnaką sumaišome su 1,5 arb. š. druskos, citrinos sultimis (neišmetame išspaustų citrinos puselių), kuminais, rozmarinais, Kajeno (arba aitriųjų paprikų milteliais), saldžiąja paprika ir aliejumi. Mišinį atidedame į šalį.

Orkaitę įkaitiname iki 175 C.

Vištą padedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Vištos krūtinėlė turėtų būti viršuje.

Atsargiai atskiriame vištos odelę nuo krūtinėlės, taip pat ir nuo kulšelių (stengiamės nesuplėšyti odelės).

Vištos vidų pabarstome druska ir juodaisiais pipirais.

Arbatiniu šaukšteliu supilame prieskonių mišinį po vištos odele (po krūtinėle ir šlaunelėmis). Pasiliekame 2 valg. š. prieskonių mišinio.

Sviestą įtriname po krūtinėle ir šlaunelių odele.

Likusiais 2 valg. š. prieskonių mišinio įtriname visą vištą. Citrinos puseles įdedame į vištos vidų. Vištos kojeles surišame stipriu siūlu.

Vištą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Po to aplaistome susidariusiu skysčiu, uždengiame folija ir kepame dar 40 min. Tada nuimame foliją, aplaistome susidariusiu skysčiu ir kepame 20 min. Iškepusią vištą išimame iš orkaitės ir paliekame kepimo inde 15-ai minučių. Patiekiame su mėgstamais garnyrais.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.