Šio recepto įdėją pamačiau Nidos tinklaraštyje ir paklausiau autorės: ar būtinai turi būti karpis? Ji parašė, kad šis padažas puikiausiai dera su karpiu. Tačiau aš nebūčiau aš, jei negaminčiau savaip.
Padažas gavosi labai kvapnus ir skanus. Žuvis minkšta.
Galiu drąsiai teigti: puikus patiekalas ir bus gaminamas dar ne kartą ir ne du.
Upėtakis medaus padaže
Reikalingi produktai (2 asmenims):
- apie 500 g vaivorykštinio upėtakio filė su oda;
- 3 skiltelės česnako;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų pipirų;
- 2 šaukštai medaus;
- 2 šaukštai garstyčių;
- 1 šaukštas aliejaus + šlakelis aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Upėtakio filė pagardinkite druska bei pipirais ir iškepkite žuvį iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Iškepusią žuvį sudedame į kepimui skirtą indą. Užberiame plonais griežinėliais supjaustytus česnakus. Iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišykite padažą ir užpilkite ant žuvies su česnakais.
Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 160 C. apie 15-20 min., kol padažas sušils ir pradės burbuliuoti.
Tiekite iškart su norimu garnyru.