Kai atsibosta tortai ar pyragai – nuostabaus skonio desertas „Zabaione“

Paskutinė šių metų „Gardu Gardu“ laida – ne tik nuotaikinga, bet ir netradicinė. Konditerijos meistras Ali pradėjo Naujiems Metams skirtą laidą ir gamino pagrindinį patiekalą, o šefas Gianas Luca Demarco stebino desertu.

Desertas „Zabaione“ su sausainiais.<br> TV3 nuotr.
Desertas „Zabaione“ su sausainiais.<br> TV3 nuotr.
Desertas „Zabaione“ su sausainiais.<br> TV3 nuotr.
Desertas „Zabaione“ su sausainiais.<br> TV3 nuotr.
 Paskutinė šių metų „Gardu Gardu“ laida – ne tik nuotaikinga, bet ir netradicinė. Konditerijos meistras Ali pradėjo Naujiems Metams skirtą laidą ir gamino pagrindinį patiekalą, o šefas Gianas Luca Demarco stebino desertu. <br> TV3 nuotr.
 Paskutinė šių metų „Gardu Gardu“ laida – ne tik nuotaikinga, bet ir netradicinė. Konditerijos meistras Ali pradėjo Naujiems Metams skirtą laidą ir gamino pagrindinį patiekalą, o šefas Gianas Luca Demarco stebino desertu. <br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-12-29 11:35, atnaujinta 2022-12-28 13:19

Gianas Luca gamino jo šeimoje dažnai šventėms gaminamą kiaušinio trynių desertą „Zabaione“.

Jis yra ne tik nuostabaus skonio, bet ir lengvai bei greitai pagaminamas, dėl ko yra puikus pasirinkimas šventėms.

Desertas „Zabaione“

Sausainiams reikės:

  • 50 g lazdyno riešutų
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 200 g sviesto

„Zabaione“ kremui reikės:

  • 5 kiaušinių trynių
  • 80 g balto vyno
  • 30 g cukraus

Kaip gaminti

Lazdyno riešutus pakepinti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kad atšoktų luobelė ir būtų lengva jas pašalinti. Riešutus be luobelės sumalti kartu su 100 g miltų. Sudėti sviestą ir dar permalti, kol ingredientai lygiai pasiskirstys.

Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su miltų ir sviesto mase bei likusiais miltais iki vientisos masės.

Tešlą šaukštu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.

Kremui į prikaistuvį supilti vyną ir dalį cukraus (15 g). Pakaitinti iki 35°C, kol cukrus pradeda tirpti, ir nukelti nuo kaitros.

Trynius išplakti su likusiu cukrumi inde, jį dėti ant garų ir plakti dalimis pilant pašildytą vyną. Taip kaitinti iki 85°C, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet indą su kremu statyti į indą su ledukais ir maišant mažinti temperatūrą, kol pasieks maždaug kambario temperatūrą.

„Zabaione“ kremą supilti į taures ir valgyti kartu su sausainiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.