Bulvines bandeles galima kepti ir orkaitėje, bet man labiau patinka ir skaniau keptos keptuvėje. Tada jos būna ne tokios sausos, kaip ištrauktos iš orkaitės.
Bulviniai švilpikai
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 asmenims, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 800 g virtų bulvių;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnis druskos;
- 150 g miltų;
- aliejaus švilpikams kepti pagal poreikį;
- 1 svogūnas;
- 150 g sūdytos šoninės;
- 100 ml grietinėlės;
- 2 v. š. grietinės.
Kaip gaminti
Bulves sumalame. Įmušame kiaušinį, beriame druskos, miltus. Masę gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame volelį ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame švilpikus iš visų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
Spirgučių padažui šoninę supjaustome smulkiais kubeliais. Beriame į keptuvę ir kaitiname, kol gražiai apskrus.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Beriame į keptuvę su spirgučiais.
Pakaitiname, kol svogūnai suminkštės. Supilame grietinėlę, sudedame grietinę. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Bulvinius švilpikus patiekiame su padažu.