Vis dėlto jeigu su šprotais „nedraugaujate“, vietoje jų galite naudoti konservuotą tuną.
Žinoma, ši mišrainė taip pat labai gardi ir be jokių žuvyčių. Tad palieku jums rinktis tai, ką mėgstate.
Mišrainė su šprotais
4 porcijoms reikės:
- 2 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 nedidelių marinuotų agurkų;
- 1 nedidelės skardinės šprotų;
- 1 didesnės saujos konservuotų žirnelių;
- 0,5 raudonosios paprikos;
- 0,5 nedidelio svogūno;
- 3-4 valg. š. majonezo;
- druskos, juodųjų pipirų;
- šviežių krapų ar petražolių (nebūtina).
Kaip gaminti
1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir nulupame.
2. Bulves, marinuotus agurkus, papriką ir nuluptą svogūną supjaustome mažais kubeliais.
3. Į didesnę lėkštę ar dubenį sudedame bulves, užberiame marinuotus agurkus, svogūną, papriką ir žirnelius. Apibarstome druska, juodaisiais pipirais. Iš aliejaus išimame šprotus ir išdėliojame ant mišrainės. Į mišrainės vidurį dedame majonezo ir apibarstome susmulkintais krapais ar petražolėmis. Skanaus!
Mišrainę galima patiekti ir atskiruose dubenėliuose ar lėkštėse.