Lengvai paruošiama ir gardi mišrainė su šprotais

Manau, kad šprotai dažnai yra nuvertinama žuvis. Visi garbina ančiuvius, deda į salotas, ant picų ir panašiai. Bet juk su šprotais taip pat labai paprasta pagaminti sumuštinį, mišrainę ar bet kokį kitą užkandį. 

Mišrainė su šprotais.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Mišrainė su šprotais.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Jan 2, 2020, 10:57 AM, atnaujinta Dec 27, 2021, 11:18 AM

Vis dėlto jeigu su šprotais „nedraugaujate“, vietoje jų galite naudoti konservuotą tuną.

Žinoma, ši mišrainė taip pat labai gardi ir be jokių žuvyčių. Tad palieku jums rinktis tai, ką mėgstate.

Mišrainė su šprotais

4 porcijoms reikės:

  • 2 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 nedidelių marinuotų agurkų;
  • 1 nedidelės skardinės šprotų;
  • 1 didesnės saujos konservuotų žirnelių;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 0,5 nedidelio svogūno;
  • 3-4 valg. š. majonezo;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • šviežių krapų ar petražolių (nebūtina).

Kaip gaminti

1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir nulupame.

2. Bulves, marinuotus agurkus, papriką ir nuluptą svogūną supjaustome mažais kubeliais.

3. Į didesnę lėkštę ar dubenį sudedame bulves, užberiame marinuotus agurkus, svogūną, papriką ir žirnelius. Apibarstome druska, juodaisiais pipirais. Iš aliejaus išimame šprotus ir išdėliojame ant mišrainės. Į mišrainės vidurį dedame majonezo ir apibarstome susmulkintais krapais ar petražolėmis. Skanaus!

Mišrainę galima patiekti ir atskiruose dubenėliuose ar lėkštėse.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.