Brokoliai, morkos, salierai, petražolės – daugelio mėgstamos daržovės. Jos net tik skanios, bet ir labai naudingos – jose yra fitochemikalų ir kitų medžiagų, kurios padeda organizmui pašalinti toksinus.
Be to, šios medžiagos stiprina imuninę sistemą, tad lengviau susidorosite su infekcijomis, jausitės sveikesni ir energingesni.
Kad užpilas būtų kvapnesnis, pagaminkite jį iš anksto ir prieš užpildami ant salotų leiskite pastovėti šaldytuve.
Traškios detoksikuojančios salotos
Reikės:
- nedidelės brokolio galvos;
- 2–3 morkų;
- gabalėlio raudonojo kopūsto;
- šviežių petražolių;
- 2 saliero stiebų;
- nedidelio agurko;
- saujelės kedrinių pinigų, migdolų ar kitų riešutų;
- saujelės saulėgrąžų branduolių;
- razinų.
Užpilui reikės:
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- pusės citrinos sulčių;
- 1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero;
- 2 v. š. medaus;
- pusės a. š. druskos.
Kaip gaminti
Užpilui skirtus produktus gerai suplakite ir palikite pastovėti šaldytuve.
Visas daržoves, išskyrus agurką, labai gerai sukapokite aštriu peiliu. Arba kiekvienas atskirai kuo smulkiau supjaustykite virtuviniu kombainu.
Agurką supjaustykite skiltelėmis.
Didesnius riešutus sukapokite ir kartu su saulėgrąžomis trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje.
Sumaišykite daržoves su riešutais ir saulėgrąžomis, berkite razinų.
Viską gerai sumaišykite su užpilu.
Puoškite šilauogėmis ir skanaukite.