Gaivus kefyro desertas su žele: paruošti paprasta, o rezultatas – puikus

Šis desertas gaivus, bet žiemiškas, nes kupinas aguonų ir baltas kaip sniegas. Taigi, tos buvo mano naujametinis desertas. Juk žiemą galima net tik tortus ar pyragus kepti, o pasilepinti gaiviu ir nekeptu desertu.

Gaivus kefyro desertas su žele.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Gaivus kefyro desertas su žele.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Gaivus kefyro desertas su žele.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Gaivus kefyro desertas su žele.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Jan 3, 2020, 11:37 AM, atnaujinta Jan 3, 2023, 8:50 AM

Gaivus kefyro desertas su žele

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 porcijas, užtruksite daugiau nei 1 val.

Reikės:

  • 1 l kefyro (naudojau 6 proc. riebumo);
  • 2–3 v. š. cukraus;
  • 2 v. š. aguonų;
  • 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens;
  • 0,5 pakelio braškių skonio želės;
  • 0,5 pakelio apelsinų skonio želės;
  • 0,5 pakelio kivių skonio želės.

Kaip gaminti

Kiekvieno skonio želę atskirai užpilame karštu vandeniu, gerai išmaišome, kad ištirptų ir paliekame stingti. Sustingusią želę supjaustome nedideliais gabalėliais. 

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į kefyrą suberiame cukrų, aguonas, išmaišome. Sudedame pjaustytus želės gabalėlius. 

Garų vonelėje ištirpiname želatiną. Jai pravėsus srovele supilame į kefyro masę. Greitai ir gerai išmaišome.

Masę supilame į indą, kuriame stingdysime desertą.

Dedame į šaldytuvą stingti bent 4 val., geriausia per naktį.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.