Gaivus kefyro desertas su žele
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 porcijas, užtruksite daugiau nei 1 val.
Reikės:
- 1 l kefyro (naudojau 6 proc. riebumo);
- 2–3 v. š. cukraus;
- 2 v. š. aguonų;
- 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens;
- 0,5 pakelio braškių skonio želės;
- 0,5 pakelio apelsinų skonio želės;
- 0,5 pakelio kivių skonio želės.
Kaip gaminti
Kiekvieno skonio želę atskirai užpilame karštu vandeniu, gerai išmaišome, kad ištirptų ir paliekame stingti. Sustingusią želę supjaustome nedideliais gabalėliais.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į kefyrą suberiame cukrų, aguonas, išmaišome. Sudedame pjaustytus želės gabalėlius.
Garų vonelėje ištirpiname želatiną. Jai pravėsus srovele supilame į kefyro masę. Greitai ir gerai išmaišome.
Masę supilame į indą, kuriame stingdysime desertą.
Dedame į šaldytuvą stingti bent 4 val., geriausia per naktį.