Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis

Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis tradiciškai ruošiamas specialime inde – tadžine, bet jei jo neturite, ruoškite troškinimui skirtame inde.

Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Ėrienos troškinys su mangais ir papajomis.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (5)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

Jan 9, 2020, 1:21 PM

Reikalingi produktai:

• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

• 1 šaukštas sviesto;

• 2 šaukštai migdolų be luobelės;

• 2 smulkinti raudonieji svogūnai;

• 3 skiltelės smulkintų česnakų;

• 2 šaukštai trinto imbiero;

• 1 šaukštelis rūkytos paprikos;

• 2 cinamono lazdelės;

• 2 šaukšteliai traiškytų kalendrų sėklų;

• 500 g pjaustytos kubeliais ėrienos;

• 8-12 gabaliukų džiovintų papajų;

• 8-12 gabaliukų džiovintų mangų;

• 1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės;

• 2 šaukštai medaus;

• ½ šaukštelio „Ras el Hanout“ prieskonių;

• druska, pipirai;

• šviežių kalendrų.

Kaip gaminti

Tadžine (jei neturime, naudojame troškinimo indą) ištirpiname sviestą, pilame aliejų ir apkepiname migdolus. Beriame svogūnus, česnakus ir kepame keletą minučių, kol pageltonuos.

Metame cinamono lazdeles, imbierą, kalendros sėklas, ėrieną. Gerai išmaišome ir kepame 5-7 minutes. Įpilame vandens, kad viską apsemtų, užverdame, sumažiname kaitrą, uždengiame ir troškiname apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta, 110-130°C temperatūroje. 

Dedame mangus, papajas, apelsino žievelę ir troškiname dar 20 minučių. 

Pilame medų, beriame prieskonius, druską, pipirus ir troškiname paskutines 10 minučių. Jei per tiršta - įpilame truputį vandens, jei per skystas - troškiname keletą minučių be dangčio.

Apibarstome šviežiomis kalendromis. Patiekiame su ryžiais arba kuskusu.

Skanaus! 

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.