O kadangi esu kombinacijų maniakė, ruošdama labai skirtingus produktų derinius, juos mintyse (ir ne tik) dėliojau, poravau, bandžiau suprasti, ko trūksta, ir galiausiai atradau TĄ skonį, kuris jau gali būti vadinamas firminiu.
Tobulai derantys silkės sūrumo, dviejų rūšių garstyčių aštrumo ir sproginėjančių sėklų malonumo, marinuotų agurkų rūgštelės skoniai... Ir dar vienas privalumas – šie vienakąsniai labai greitai paruošiami. O net jei po ranka nėra elektrinio smulkintuvo, pupelių paštetą galima pagaminti pačiu elementariausiu būdu – sutrinti šakute.
Produktų sąrašas labai konkretus, pasiruošę tokį kiekį neturėsite jokių likusių produktų, kuriuos reikės laikyti šaldytuve. Tad tai ir labai praktiška, o ar užkandėlių liks lėkštėje, tikrai abejoju.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke
28 vnt. pagaminti reikia:
- 7 riekių juodos duonos;
- 400 g konservuotų pupelių (galima rinktis baltas arba raudonas);
- 1 didesnės silkės filė (perkant geriausia rinktis silkės filė su oda);
- 320 g indelio mažų marinuotų agurkėlių (galima naudoti ir didelius iš kitokio tūrio stiklainio);
- 1 šaukšto skystų garstyčių;
- 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
- po žiupsnį druskos ir Provanso žolelių mišinio.
Kaip gaminti
Juodos duonos riekes pjaustau į 4 dalis ir jas sudedu į kepimo skardą. Net nekloju kepimo popieriaus, duona apkepa neprilipdama.
Orkaitę įkaitinu iki 220 C ir skardą su duona šaunu į kaitrą 5 minutėms, duoneles ištraukiu ir dedu ant medinių lentelių ar kitų serviravimo indų.
Konservuotas pupeles nukošiu į puodelį ar dubenį, skysčio dar reikės. Į smulkintuvą dedu skystas garstyčias, nukoštas pupeles, druską ir sumalu iki vienalytės masės. Įpilu 2 šaukštus pupelių skysčio, sudedu grūdėtas garstyčias ir įjungiu smulkintuvą kelioms sekundėms, kad produktai susimaišytų, bet nesusproginėtų garstyčių grūdeliai.
Silkės filė supjaustau juostelėmis, stenguosi sukaičiuoti, kad būtų tiek gabaliukų, kiek yra duonelių.
Pupelių paštetą šaukštu dedu ar išspaudžiu konditeriniu maišeliu ant duonos, kloju silkės juostelę, šalia patupdau marinuotą agurkėlį ir apibarstau vienakąsnius Provanso žolelėmis.
Tiekiu atšaldytus.