Vieno kąsnio sumuštiniai su silke – greitai paruošiama tobula užkandėlė

Taip jau nutiko, kad 2019 metus palydėjau su nauja veikla – vienam žurnalui, trims vakarėliams ir keliems nemažiems susibūrimams gaminau vieno kąsnio sumuštinius. Ir kaip dažnai nutinka, kai jau įsivažiuoji, tai nebegali sustot.

Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Jan 9, 2020, 9:55 AM, atnaujinta Jan 8, 2023, 1:03 PM

O kadangi esu kombinacijų maniakė, ruošdama labai skirtingus produktų derinius, juos mintyse (ir ne tik) dėliojau, poravau, bandžiau suprasti, ko trūksta, ir galiausiai atradau TĄ skonį, kuris jau gali būti vadinamas firminiu. 

Tobulai derantys silkės sūrumo, dviejų rūšių garstyčių aštrumo ir sproginėjančių sėklų malonumo, marinuotų agurkų rūgštelės skoniai... Ir dar vienas privalumas – šie vienakąsniai labai greitai paruošiami. O net jei po ranka nėra elektrinio smulkintuvo, pupelių paštetą galima pagaminti pačiu elementariausiu būdu – sutrinti šakute.

Produktų sąrašas labai konkretus, pasiruošę tokį kiekį neturėsite jokių likusių produktų, kuriuos reikės laikyti šaldytuve. Tad tai ir labai praktiška, o ar užkandėlių liks lėkštėje, tikrai abejoju.

Vieno kąsnio sumuštiniai su pupelių paštetu ir silke

28 vnt. pagaminti reikia:

  • 7 riekių juodos duonos;
  • 400 g konservuotų pupelių (galima rinktis baltas arba raudonas);
  • 1 didesnės silkės filė (perkant geriausia rinktis silkės filė su oda);
  • 320 g indelio mažų marinuotų agurkėlių (galima naudoti ir didelius iš kitokio tūrio stiklainio);
  • 1 šaukšto skystų garstyčių;
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • po žiupsnį druskos ir Provanso žolelių mišinio.

Kaip gaminti

Juodos duonos riekes pjaustau į 4 dalis ir jas sudedu į kepimo skardą. Net nekloju kepimo popieriaus, duona apkepa neprilipdama.

Orkaitę įkaitinu iki 220 C ir skardą su duona šaunu į kaitrą 5 minutėms, duoneles ištraukiu ir dedu ant medinių lentelių ar kitų serviravimo indų.

Konservuotas pupeles nukošiu į puodelį ar dubenį, skysčio dar reikės. Į smulkintuvą dedu skystas garstyčias, nukoštas pupeles, druską ir sumalu iki vienalytės masės. Įpilu 2 šaukštus pupelių skysčio, sudedu grūdėtas garstyčias ir įjungiu smulkintuvą kelioms sekundėms, kad produktai susimaišytų, bet nesusproginėtų garstyčių grūdeliai.

Silkės filė supjaustau juostelėmis, stenguosi  sukaičiuoti, kad būtų tiek gabaliukų, kiek yra duonelių.

Pupelių paštetą šaukštu dedu ar išspaudžiu konditeriniu maišeliu ant duonos, kloju silkės juostelę, šalia patupdau marinuotą agurkėlį ir apibarstau vienakąsnius Provanso žolelėmis.

Tiekiu atšaldytus.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.