Lėtai troškinta kiauliena – receptas, su kuriuo neprašausite pro šalį

Lėtai troškinta kiauliena – daug darbo nereikalaujantis, labai lengvai pagaminamas universalus patiekalas, kurį galima pateikti pačiais įvairiausiais būdais.  

 Sumuštinis su lėtai troškinta kiauliena.<br> 123rf nuotr.
 Sumuštinis su lėtai troškinta kiauliena.<br> 123rf nuotr.
 Lėtai troškinta kiauliena.<br> 123rf nuotr.
 Lėtai troškinta kiauliena.<br> 123rf nuotr.
 Mėsainiai su lėtai troškinta kiauliena.<br> 123rf nuotr.
 Mėsainiai su lėtai troškinta kiauliena.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-01-10 14:09, atnaujinta 2023-01-08 13:02

Troškinta kiauliena puikiai tiks su bulvių koše, keptomis ar virtomis bulvėmis, makaronais, mėsainio bandele (ir su visais mėsainiui tinkamais priedais, žinoma), kaip sumuštinį. 

Garnyrui puikiai tinka tiek šviežios, tiek raugintos daržovės, salotos. 

Tad pasigaminę daugiau, derindami su skirtingais priedais, net keletą dienų galite valgyti vis kitokius patiekalus.

Puiku ir tai, kad paruošti šią kiaulieną galima prieš keletą dienų, tad tai puiki išeitis, jei laukiate svečių. Teliks pašildyti ir, paruošus tinkamus priedus, pateikti. 

Taigi, su šiuo patiekalu niekada neprašausite pro šalį. 

Lėtai troškinta kiauliena

Reikės: 

  • 1,2 kg kiaulienos mentės, supjaustytos į 2–3 dalis; 
  • druskos ir pipirų; 
  • 1 v. š. augalinio aliejaus; 
  • 1 didelio svogūno; 
  • 3 česnako skiltelių;
  • 2 v. š. pomidorų pastos; 
  • 130 ml sauso raudonojo vyno (geriau kuo sodresnio); 
  • 1 didelės (800 g) skardinės konservuotų pomidorų; 
  • čiobrelių;
  • rozmarinų; 
  • 2 lauro lapų. 

Kaip gaminti

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite. 

Kiaulieną apibarstykite druska, pipirais. 

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Apkepkite kiaulieną nuolat vartydami, kol apskrus, maždaug 10-12 minučių. Perkelkite kiaulieną į atskirą indą ir išvalykite keptuvę nuo nuodėgulių, bet palikite lengvai apskrudusius gabaliukus – jie patiekalui suteiks daugiau skonio.

Į likusius taukus berkite svogūnus ir česnakus ir maišydami kepkite, kol bus rudi ir karamelizuosis, apie 12 minučių. Dėkite 2 v. š. pomidorų pastos ir maišydami viską pakepkite dar 5-6 minutes.

Supilkite vyną ir pakaitinkite, nugramdydami prilipusius prie keptuvės dugno gabalėlius, kol pusė vyno nugaruos, apie 5-8 minutes. 

Sudėkite pomidorus (jei sveiki, sutraiškykite), prieskonius, supilkite 2 puodelius vandens. Sudėkite kiaulieną, supilkite visas į lėkštę nutekėjusias sultis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą, uždenkite dančiu, palikdami nedidelį tarpelį garams pasišalinti ir palikite lengvai virti ar lėtos ugnies. Virkite, kol mėsa ims irti, o padažas sutirštės – tai užtruks apie 2,5-3 valandas.

Dviem šakutėmis suplėšykite kiaulieną, jei reikia,  pagardinkite druska ir pipirais. 

Skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.