Kaukazietiškos burokėlių salotos: nebus gėda ir svečią pavaišinti

Visi mes nuo vaikystės žinome virtų burokėlių salotų skonį. Vieniems jis liko tik prisiminimas, o kiti iki šiol mėgaujasi šiomis sveikomis ir naudingomis salotomis. 

Kaukazietiškos burokėlių salotos.<br> 123rf nuotr.
Kaukazietiškos burokėlių salotos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 3:23 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 9:57 AM

Šiandien siūlome išbandyti kiek kitokias burokėlių salotas – kaukazietiškas. Kaip ir dera kaukazietiškam patiekalui, šios salotos šiek tiek aštrios ir kupinos kitokių skonių. Tad seniai pažįstamas patiekalas nušvis visai kitokiomis spalvomis.

Šios salotos puikiai tiks ir kasdienai, kaip užkandis ar garnyras, ir ant švenčių stalo – tikrai nebus gėda ir svečią pavaišinti. 

Kaukazietiškos burokėlių salotos

Reikės: 

  • 2 vidutinio dydžio virtų ar orkaitėje keptų burokėlių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1/3 stiklinės graikinių riešutų; 
  • 2 v. š. grietinės; 
  • žiupsnelio „Chmeli suneli“ prieskonių mišinio;
  • druskos. 

Kaip gaminti 

Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į dubenėlį, dėkite grietinės ir druskos.

Riešutus sukapokite smulkiau ir apskrudinkite sausoje keptuvėje. Suberkite ant burokėlių. Dėkite prieskonių, susmulkintus česnakus ir viską išmaišykite.

Gero apetito!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.