Manau, kad šis patiekalas patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
Receptas nesudėtingas, tad pagaminti jį sugebėsite visi.
Skonis – puikus! Tai pats tiksliausias šio patiekalo apibūdinimas.
O dabar – prie recepto.
Vištienos kukuliai pomidorų padaže
Reikės:
- 300–400 g smulkintos vištienos,
- 1 kiaušinio,
- svogūno,
- česnako,
- paprikų (kelių spalvų),
- prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus),
- prieskonių vištienai,
- pipirų ir druskos,
- kokosų ar kito augalinio aliejaus kepti.
• Padažui pagaminti reikės 300-400 ml vandens ir 3 v.š. pomidorų padažo (viską sumaišyti).
Kaip gaminti
Į smulkintą vištieną įmušiau kiaušinį, sudėjau smulkintus svogūnus, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Iš paruoštos masės padariau nedidelius kukulaičius.
Į keptuvę su kokosų aliejumi sudėjau kukulaičius, juos apkepiau iš visų pusių ir perkėliau į lėkštę.
Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė kukulaičiai, apkepiau smulkintą svogūną, česnaką ir sudėjau pjaustytas paprikas.
Į keptuvės turinį supyliau padažą ir sudėjau kukulaičius, pagardinau pipirais ir druska.
Viską kartu troškinau iki daržovės suminkštėjo.
Baigiant kepti apibarsčiau smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis (krapais, petražolėmis) ir smulkintais svogūnų laiškais.
Garnyrui pasirinkau bulvių košę.
Skanaus!