Tad šiandien gaminau takus (meksikietiškus paplotėlius) su pakepintais avinžirniais, paprikomis, morkomis. Daržoves kepinau, kol jos suminkštėjo, bet dar buvo traškios.
Tortilijas reikia naudoti mažas. Tiesą pasakius, patingėjau važiuoti į parduotuvę ir jas pasigaminau pati. Tai tikrai nėra sudėtinga! Jas gaminau iš kvietinių miltų, alyvuogių aliejaus ir vandens.
Daržoves galite naudoti ir kitokias. Puikiai tiks brokoliai, šaldyti kukurūzai, avokadai, saldžiosios bulvės. Avinžirnius galima keisti juodosiomis pupelėmis.
Takai su avinžirniais ir daržovėmis
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 10 min.
Reikės:
- 8 mažų tortilijų paplotėlių;
- 1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių;
- 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos;
- 1 geltonosios paprikos, smulkiai supjaustytos;
- 2 vid. dydžio morkų, supjaustytų plonais šiaudeliais;
- 1 valg. š. pomidorų padažo;
- 1 žaliosios citrinos;
- 2 česnako skiltelių, susmulkintų;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. š. paprikos miltelių;
- 1/2 arbat. š. kuminų;
- 1/2 arbat. š. raudonėlių;
- Kajeno paprikų;
- žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų;
- (veganiško) graikinio jogurto;
- saujos petražolių ar kalendrų.
Kaip gaminti
Inde sumaišyti avinžirnius, šaukštą alyvuogių aliejaus, paprikos miltelius, kuminus, raudonėlius, Kajeno paprikas, juoduosius pipirus, žiupsnelį druskos.
Keptuvėje ant vid. temp. įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus. Suberti avinžirnius. Juos kepinti keletą minučių, kol taps auksinės spalvos.
Išvalyti keptuvę, vėl įkaitinti aliejų ant vid. aukštos temp. Suberti morkas, paprikas. Viską kepti dažnai pamaišant apie 5 min.
Suberti česnaką. Sumaišyti su daržovėmis ir maišant kepti apie 1 min.
Suberti avinžirnius, šaukštą pomidorų padažo. Įberti druskos, pipirų. Įlašinti keletą šaukštų žaliosios citrinos sulčių.
Tortilijas pašildyti pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Į jas paskirstyti įdarą, ant viršaus uždėti graikiško jogurto, užbarstyti petražolėmis ar kalendromis, apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.