​Lengvai paruošiama pica, kurios kepimas suteiks daug džiaugsmo vaikams

Šis receptas – iš Svetlanos Griaznovos sutuoktinio Angelo Acquistos knygos „Viduržemio jūros šeimos stalas“. 

 Pica.<br> 123rf nuotr.
 Pica.<br> 123rf nuotr.
Vaikams patinka ir kepti picą, ir ją valgyti.<br> 123rf nuotr.
Vaikams patinka ir kepti picą, ir ją valgyti.<br> 123rf nuotr.
 S.Griaznova su A.Aquisto augina tris mažylius.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 S.Griaznova su A.Aquisto augina tris mažylius.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 24, 2020, 5:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2023, 11:06 AM

Štai ką joje rašo gydytojas, šią knygą išleidęs kartu su žmona Svetlana: „Jeigu norite sužavėti savo vaikus virtuve, nėra geresnio būdo nei picos gaminimas kartu.

Vaikams patinka dirbti su tešla. Kai gaminame picą, mano mažieji padeda viską supjaustyti. Kol Alessandra laiko peilį, aš jos rankytę laikau apglėbęs, kad apsaugočiau nuo ašmenų, ir ji kikena, kalbasi su manimi, kol pjaustome.

Kiekviena mano atžala, įskaitant Nicholą ir Salvatore, gali prisijungti paprasčiausiai paskirstydami pomidorų padažą ar pabarstydami sūrį, kurį sutarkavau.

Nors apskritai pica nėra tas patiekalas, kurį reikėtų vaikus skatinti valgyti, tai, kad pakviečiate juos prisidėti prie maisto gaminimo, įkvepia jų susidomėjimą ir išmoko vertinti patiekalus, kuriuos kartu paruošėte.

Be to, namuose galite paruošti kur kas sveikesnes ir gardesnes patiekalų versijas, nei rasite parduotuvėse ar restoranuose.

Aš perku iš anksto paruoštą tešlą, nes nenoriu gaišti laiko ruošdamas ją pats. Perku ją vietos picerijoje, bet taip pat galima nusipirkti prekybos centre. Palikite tešlą 30 minučių atšilti prieš ją naudodami.

Patarimas: duokite vaikams darbų, kad padėtų jums gaminti picą namuose, – vienam barstyti druską, kitą paskirkite atsakingu už pipirų užbarstymą.

Kam nors teks darbas užbarstyti raudonėlių, kurie geriau pasiskirsto beriami iš aukščiau, taigi jiems bus linksma. Jiems patiks, kad kiekvienas yra už ką nors atsakingas, ir susižavės virtuve.“

Reikės (4 porcijoms):

  • 2,5 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 250 g picos tešlos
  • 1 skardinės trintų pomidorų arba 1,5 stiklinės trintų šviežių pomidorų
  • 1 v. š. susmulkintų šviežių bazilikų
  • 25 g tarkuoto parmezano arba pekorino
  • 170 g mocarelos, supjaustytos 2,5 cm skersmens kubeliais
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. juodųjų pipirų
  • 3/4 a. š. džiovintų raudonėlių

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir įdėkite orkaitės groteles į žemiausią skyrių.

Ištepkite picos keptuvę rankomis puse valgomojo šaukšto aliejaus (vaikams šis darbas patiks).

Išklokite picos keptuvę tešla ir nupjaukite jos perteklių nuo kraštų.

Paskirstykite tolygiai pomidorus ant tešlos ir apibarstykite juos bazilikais, sūriu, druska, pipirais ir raudonėliu.

Apšlakstykite likusiais 2 v. š. aliejaus picos paviršių ir kepkite 20–30 minučių. Patikrinkite kartkartėmis picos tešlą. Kai ji šiek tiek paruduos, pica paruošta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.