Tiems, kurie nori maitintis sveikiau: avokado suvožtinis su krevetėmis

Šis receptas labai atviras improvizacijoms – jeigu norite, vietoj krevečių dėkite kumpio, plėšytos vištienos, sūdytos lašišos, o gal skystai virtą kiaušinį? Pastarąją idėją ir pati kitąkart išbandysiu, o kol kas kviečiu atrasti avokado derinį su krevetėmis.

Avokado suvožtinis su krevetėmis.<br>„Magic Mint“ nuotr.
Avokado suvožtinis su krevetėmis.<br>„Magic Mint“ nuotr.
Avokado suvožtinis su krevetėmis.<br>„Magic Mint“ nuotr.
Avokado suvožtinis su krevetėmis.<br>„Magic Mint“ nuotr.
Avokado suvožtinis su krevetėmis.<br>„Magic Mint“ nuotr.
Avokado suvožtinis su krevetėmis.<br>„Magic Mint“ nuotr.
Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė<br>Žurnalo „Stilius“ nuotr.
Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė<br>Žurnalo „Stilius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

2020-01-28 12:07, atnaujinta 2022-01-24 09:53

Siūlau net du padažus – savo mėgstamiausią, prie visko derantį žolelių arba riešutinį. O jeigu tingisi gaminti, tiesiog užsikrėskite parduotuvėse randamo terijakio arba saldžiųjų paprikų padažo.

Tiesa, nors suvožtinis atrodo kaip gana gurmaniškas mėsainis, jis valgomas su šakute ir peiliu – kaip salotos.

Reikės:

  • kuo didesnio avokado
  • kelių saujų gražgarsčių ar salotų
  • 6 krevečių
  • pipirų, žaliosios citrinos ir druskos mišinio arba mėgstamų prieskonių krevetėms marinuoti
  • 2 v. š. kokosų kremo
  • 1 a. š. tarkuotos apelsino arba žaliosios citrinos žievelės.

Riešutų sviesto padažui reikės:

  • 1 v. š. su kaupu riešutų sviesto (naudojau migdolų)
  • 1 a. š. žuvies padažo
  • 1 a. š. medaus
  • 1 v. š. žaliųjų citrinų sulčių

Žolelių padažui reikės:

  • ryšulėlio kalendrų arba petražolių
  • alyvuogių aliejaus (švelnaus skonio)
  • 1 v. š. citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 v. š. acto
  • 1 a. š. medaus
  • nedidelės česnako skiltelės

Krevetes atitirpinkite (jei naudojate šaldytas), išvalykite, nusausinkite, apiberkite mėgstamais prieskoniais.

Pasirinkite padažą: riešutų sviesto arba žolelių.

Pirmajam sumaišykite visus ingredientus. Pradžioje ingredientai sunkiai lips, bet sukite, kol masė taps vientisa. Jeigu labai tiršta (tai priklauso nuo riešutų sviesto), praskieskite aliejumi ar vandeniu.

Žolelių padažui visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Aliejaus kiekio nenurodžiau – juo reguliuokite skystumą. Pradžioje užteks kokių 5 v. š. Kitų ingredientų santykį taip pat reguliuokite pagal savo skonį.

Avokadą perpjaukite perpus, pašalinkite kauliuką ir apipjaustykite žievelę. Apšlakstykite citrina, jeigu nenorite, kad paruduotų.

Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepkite krevetes, kol apskrus. Sukrėskite kokosų kremą ir tarkuotą žievelę. Išmaišykite su krevetėmis.

Į lėkštę dėkite vieną avokado dalį (apačioje galite šiek tiek nupjauti, kad būtų lygesnis pagrindas ir neslidinėtų). Sukrėskite kelis šaukštus padažo, dėkite salotas, krevetes, uždėkite kokosų kremo ir uždenkite antrąja avokado dalimi.

Greta sudėkite likusias salotas.

Suvožtinį galite papuošti sezamų sėklomis.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.