Filė – skaniausia dalis, kuriai nereikia jokio ypatingo paruošimo. Kelių prieskonių ir keleto minučių keptuvėje, ir tuomet prasideda pasaka burnoje.
Ši žuvis turi savybę iškepusi byrėti, bet aš ją taip mėgstu su traškia plutele, tad tai man netrukdo. Kaip greitai ir skaniai ją paruošti, rasite recepte.
Ingredientai:
- menkės filė su oda;
- druska;
- pipirai;
- žuvies žolelių prieskoniai;
- citrininiai žuvies prieskoniai;
- agurkas.
Gaminimas:
Žuvies gabaliuką barstome druska, pipirais ir prieskoniais, geriausia būtų leisti prieskoniams įsigerti bent valandėlę.
Dedame keptuvėje odele į apačią, kepame 3-4 minutes, apverčiame ir dar tiek pat. Viskas, skanumėlis.
Receptu pasidalijo „Food for Soul“