Jaukiems žiemos vakarams – sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai jaukiems žiemos vakarams prie šiltos arbatos ar kavos puodelio. Taip lengva, greita ir labai skanu.

Sviestiniai sausainiai.<br>Nuotr. iš „Food for Soul“
Sviestiniai sausainiai.<br>Nuotr. iš „Food for Soul“
Daugiau nuotraukų (1)

„Food for Soul“

Jan 31, 2020, 3:32 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:13 PM

Ingredientai:

  • 500 g miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 2 kiaušiniai.

Gaminimas

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukraus pudra iki baltumo. Sudėkite kiaušinius ir miltus.

Minkykite tešlą, kol gausite gražią vientisą masę. Atplėšę nedidelius gabaliukus iškočiokite 4–5 mm storio blynus. Patys pasirinkite kokio storio bus sausainukai, man patinka šiek tiek storesni.

Tuomet formelėmis arba stikline išspauskite sausainius, dėkite juos ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite apie 10-15 min maždaug 170 c įkaitintoje orkaitėje.

Rekomenduoju aptepti kiaušinio plakiniu, bet nebūtina, kas nori daar daugiau saldumo, prieš kepant apibarstykite cukrumi.

Skanaus!

P. S. Neperkepkite, tik pradėjus lengvai ruduoti šonams, sausainius išimkite, jie tikrai bus iškepę.

Receptu pasidalijo „Food for Soul“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.