Ingredientai:
- 500 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 100 g cukraus pudros;
- 2 kiaušiniai.
Gaminimas
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukraus pudra iki baltumo. Sudėkite kiaušinius ir miltus.
Minkykite tešlą, kol gausite gražią vientisą masę. Atplėšę nedidelius gabaliukus iškočiokite 4–5 mm storio blynus. Patys pasirinkite kokio storio bus sausainukai, man patinka šiek tiek storesni.
Tuomet formelėmis arba stikline išspauskite sausainius, dėkite juos ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite apie 10-15 min maždaug 170 c įkaitintoje orkaitėje.
Rekomenduoju aptepti kiaušinio plakiniu, bet nebūtina, kas nori daar daugiau saldumo, prieš kepant apibarstykite cukrumi.
Skanaus!
P. S. Neperkepkite, tik pradėjus lengvai ruduoti šonams, sausainius išimkite, jie tikrai bus iškepę.
Receptu pasidalijo „Food for Soul“