Šiuos užkandukus ar sumuštinukus gamino Vylius, kurį kiekvieną sekmadienį galite pamatyti vienoje televizijos laidoje, ir man taip patiko, kad nusprendžiau pakartoti namuose.
Nežinau, kaip jums, bet man jie tokie skanūs, kad nenurimau, kol visų nesuvalgiau. Svarbiausia – išsirinkite skanią silkę, nes ji viso šio patiekalo „vinis“.
Ar gaminsiu dar? Net nekyla klausimų – tikrai taip. Ir jums rekomenduoju išbandyti.
Sumuštiniai su silke
Reikės:
- 120 g silkės
- 6 vnt. marinuotų kornišonų;
- 2 riekių duonos;
- 1-2 šaukštų tepamo sūrio(naudojau su česnakais);
- kelių garžgrasčių lapų;
- aliejaus.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir paskrudinti duoną.
Šiltas duonos riekeles aptepame sūriu.
Silkę nusausiname ir supjaustome griežinėliais.
Dedame po kelis lapelius garžgrastės ant duonos, tada kelis griežinėlius silkės ir ant viršaus sudėliojame kornišonus.
Skanaus.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“