Ingredientai:
- 600 g varškės;
- 5 kiaušiniai;
- 20 v. š. miltų;
- 6 v. š. cukraus;
- 1–2 v. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- aliejaus spurgoms kepti.
Gaminimas:
Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome. Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome/išminkome.
Rankas sušlapiname vandeniu (aš tai darau dar ir su pirštinėmis, geriau formuojasi) ir formuojame norimo dydžio spurgas.
Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos.
Iškeptas spurgas sudedame į indą išklotą popieriniu rankšluoščiu, kad sugertų riebalų perteklių.
Receptu pasidalijo „Food for soul“