Minkštutėlės spurgos: pagaminsite labai lengvai, valgysite tikrai skaniai

Minkštutėlės spurgos – puikiai tiks šventėms, ryte su kavos puodeliu ar vakare žiūrint gerą filmą. Pagaminsite labai lengvai, valgysite tikrai skaniai.

 Spurgos.<br>Nuotr. iš „Food for Soul“
 Spurgos.<br>Nuotr. iš „Food for Soul“
Daugiau nuotraukų (1)

„Food for soul“

Feb 4, 2020, 3:38 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:07 PM

Ingredientai:

  • 600 g varškės;
  • 5 kiaušiniai;
  • 20 v. š. miltų;
  • 6 v. š. cukraus;
  • 1–2 v. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • aliejaus spurgoms kepti.

Gaminimas:

Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.

Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome. Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome/išminkome.

Rankas sušlapiname vandeniu (aš tai darau dar ir su pirštinėmis, geriau formuojasi) ir formuojame norimo dydžio spurgas.

Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos.

Iškeptas spurgas sudedame į indą išklotą popieriniu rankšluoščiu, kad sugertų riebalų perteklių.

Receptu pasidalijo „Food for soul“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.