Apverstas bulvių pyragas: ingredientų nedaug, o rezultatas – puikus

Jei mėgstate bulvių patiekalus ir norite išbandyti ką nors naujo, išsikepkite apverstą bulvių pyragą. Sluoksniuotą apkepą primenantis patiekalas gali tapti vienu jūsų virtuvės favoritų.   

Apverstas bulvių pyragas.<br> 123rf.com nuotr.
Apverstas bulvių pyragas.<br> 123rf.com nuotr.
Apverstas bulvių pyragas.<br> 123rf.com nuotr.
Apverstas bulvių pyragas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2020, 3:43 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:56 AM

Ingredientų sąrašas itin paprastas ir trumpas, tačiau rezultatas – puikus. Sluoksniuotos plonai pjaustytos bulvės prie skardos kraštų apskrunda iki auksinės spalvos, dėl to pyragas atrodo gražiai ir kelia apetitą. O jo viduriukas išlieka minkštas.

Šį pyragą galima patiekti ir kaip atskirą patiekalą su raugintomis daržovėmis ir kefyru. O per šventes jis gali tapti puošniu ir gardžiu garnyru. 

Šiam pyragui kepti reikėtų keptuvės aukštesniais kraštais. 

Apverstas bulvių pyragas

Reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių (kuo mažiau krakmolingų);
  • 2 v. š. sviesto;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 4 v. š. aliejaus;
  • 2 česnako skiltelių.

Kaip gaminti 

Nuplaukite ir nuskuskite bulves. Supjaustykite maždaug 3 mm storio skiltelėmis – naudokite pjaustyklę, vadinamąją mandoliną arba virtuvinį kombainą. 

Suberkite bulves į šaltą vandenį, pamaišykite, kad pasišalintų krakmolas.

Suberkite jas į kiaurasamtį ir gerai nukratykite vandenį. Berkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite. 

Sviestą ištirpinkite keptuvėje, berkite smulkintus česnakus ir pakepinkite minutę, kol pasklis jų kvapas. 

Suberkite bulves į didelį dubenį, apliekite česnakiniu sviestu (3/4 kiekio – likusią dalį pasilikite vėlesniam laikui), apibarstykite druska ir pipirais, gerai išmaišykite, kad riebalais pasidengtų visos bulvės. 

Į keptuvę, kurioje kepsite pyragą, supilkite aliejų ir pakaitinkite, kol pradės burbuliuoti. Nukelkite nuo ugnies ir, pradėję nuo vidurio, klodami vieną ant kito, spirale dėliokite bulvių griežinėlius sluoksniais, kol sudėsite visus.

Kai išdėliosite visas bulves, lengvai jas spustelėkite. Ant viršaus supilkite likusį sviestą, uždenkite keptuvę dangčiu ir dėkite kepti ant vidutinės ugnies. 

Kepkite 15 minučių, kartkartėms pašalindami ant dangčio susikaupusius skysčius, kad bulvės liktų traškios. Kai šonai apskrus, atsargiai mentele juos atskirkite nuo keptuvės.

Praėjus 15 minučių mentele kilstelėkite kraštelį ir įvertinkite, ar bulvės apskrudo. Išverskite pyragą į didelę lėkštę.

Į keptuvę pilkite dar aliejaus ir, apvertę pyragą, dėkite kepti dar 15 minučų, kol apskrus. 

Išverskite į lėkštę ir patiekite karštą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.