Skrudinti riešutai ir lapiniai kopūstai: tobulo užkandžio receptas

Šis riešutų užkandis paruošiamas labai greitai, didžiausias darbas – susipirkti visus ingredientus.

Riešutų ir lapinių kopūstų užkandis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Riešutų ir lapinių kopūstų užkandis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Riešutų ir lapinių kopūstų užkandis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Riešutų ir lapinių kopūstų užkandis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Riešutų ir lapinių kopūstų užkandis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Riešutų ir lapinių kopūstų užkandis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Natalija Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Natalija Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (4)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Feb 11, 2020, 12:28 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:51 AM

Ilgai sukau galvą dėl sveiko sūraus užkandžio, kuris būtų toks pat skanus kaip ir vadinamasis greitasis maistas. Be to, dabar visada turiu ką pasiūlyti vyrui, kol jis laukia vakarienės, dalyvaujančios fotosesijoje.

Šis riešutų užkandis pravers ir organizuojant vakarėlį ar didesnį draugų susibūrimą.

Įvairių orkaitėje keptų riešutų mišinys ir traškieji lapiniai kopūstai – tobulas derinys.

Idėją pasufleravo japoniškų krekerių rinkiniai. Tik mano siūlomas užkandis sveikesnis, naminis. Ir labiau kvepia Italija nei Japonija.

Reikės:

  • riešutų vienodomis proporcijomis – migdolų, lazdynų, graikinių riešutų
  • lapinių kopūstų (vadinamųjų kalė)
  • džiovintų rozmarinų (geriau nesmulkintų)
  • rupios druskos
  • alyvuogių aliejaus

Rozmarinai neprivalomi, bet labai rekomenduojami.

Riešutų naudojau maždaug po 3/4 stiklinės. Galima naudoti bet kokius riešutus, tačiau man skaniausi pakepinti graikiniai.

Riešutus visada pamirkau vandenyje su soda. Nustebsite pamatę, kiek purvo suvartojame. Tas pat galioja ir vaisiams iš prekybos centrų lentynų.

Svarbu ne tik pasigaminti, bet ir sausai laikyti šį užkandį. Sudėkite į sandarų indą ir turėsite ką triaukšti bet kokia proga.

Riešutus gerai nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite mirkti bent valandėlei vandenyje su soda. To daryti nebūtina, bet taip gerai nuplausite visus nešvarumus.

Nuo migdolų pašalinkite luobeles, jeigu jos sunkiai nusiims, užpilkite riešutus verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 minučių.

Riešutus gerai nusausinkite, paskleiskite skardoje ant sviestinio popieriaus.

Aliejumi apšlakstykite (arba apipurkškite), gausiai apibarstykite druska ir pirštais sutrintais rozmarinais.

Kopūstų lapus nulupkite nuo koto, apšlakstykite aliejumi, druska, mėgstamais prieskoniais, paskleiskite kitoje skardoje ant sviestinio popieriaus.

Abi skardas pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, ir kepkite 10–15 min.

Praėjus 5–7 minutėms atidarykite orkaitę ir pavartykite riešutus, kad vienodai apskrustų.

Nurinkite iškepusius lapinius kopūstus.

Atvėsinkite riešutus – jie taps traškūs. Lapinius kopūstus patraiškykite tarp delnų ir viską sumaišykite. Jeigu norite, galima dar apibarstyti prieskoniais.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.