Čirviniai blynai su varške: norėsis valgyti nuo pusryčių iki vakarienės

Čirvinių blynų su varške receptas pravers ne tik Valentino dienos ar savaitgalio pusryčiams. Prisiminkite jį visuomet, kai norėsite palepinti mylimus žmones. 

Čirviniai blynai.<br>123rf nuotr.
Čirviniai blynai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-14 07:57, atnaujinta 2023-02-13 09:02

Receptu pasidalijo „Skonio“ skaitytoja Renata.  

„Kai iš draugės gavau šį čirvinių blynų su varške receptą, kitokių nebekepu: jie minkštučiai viduje, traškūs kraštuose. Labai, labai skanūs.

Nėra labai saldūs, todėl galima gardinti bet kokiais mėgstamais priedais. 

Be to, šie blynai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei“, – patikino Renata. 

Dalijamės jos receptu.

Čirviniai blynai su varške

Reikės: 

  • 180 g miltų
  • 180 g varškės (9 proc.)
  • 3 kiaušinių
  • 2 v. š. cukraus
  • 40 g sviesto
  • 100 ml pieno 
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 v. š. kokosų drožlių
  • žiupsnio druskos

Kaip gaminti 

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Sviestą ištirpinkite, kai atvės, supilkite į kiaušinių masę kartu su pienu. Dėkite varškę, kokosų drožles, viską gerai išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įmaišykite į kiaušinių ir varškės masę. Jeigu tešla per tiršta, pilkite dar pieno. Tešla turi būti grietinės tirštumo. 

Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, dėkite pusantro šaukšto tešlos ir kepkite, kol iškeps. Kepimo laikas priklauso nuo keptuvės galingumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.