Kepta košė
Reikės:
- 150 g visagrūdžių avižinių dribsnių;
- 2 sunokusių bananų;
- 2 šaukštų linų sėmenų;
- 300 ml augalinio pieno;
- 1/2 a. š. druskos;
- 1 a. š. cinamono;
- 1 a. š. vanilės (nebūtina).
Gaminimas
1. Bananus sutriname šakute, sumaišome su linų sėmenimis ir pienu.
2. Sudedame avižinius dribsnius, cinamoną, druską, vanilę ir paliekame 10 minučių pastovėti.
3. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
4. Nedidelę skardą (aš naudojau kvadratinę 9cm×9cm, bet tinka ir apvali) ištepame aliejumi.
5. Į skardą supilame paruoštą masę ir kepame apie 25 minutes, kol paviršius apskrus!
Iškepusią košę gardinau savo virtu aviečių džemu su ispaninių šalavijų sėklomis ir jogurtu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise taste“
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.