Visi šie ingredientai tobulai dera tarpusavyje, todėl pyragas tiesiog negali būti negardus!
Ir puikiai tinka posakis: kartą paragavęs, prašai dar gabalėlio pakartot.
Skubu pasidalinti receptu ir tikiuosi, kad šis pyragas ir jums taps vienu iš favoritų (esu tuo įsitikinusi beveik visu 100 proc.!).
Aš jį kepiau 26 cm skersmens torto formoje atsegamais kraštais.
Kakavinis varškės pyragas su vyšnių uogiene
Reikalingi produktai
Kakaviniam sluoksniui:
- 300 miltų,
- 200 g sviesto,
- 200 g cukraus,
- 1 kiaušinio,
- 2 v. š. kakavos,
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Varškės įdarui:
- 2 pakelių varškės (po 180 g, 9 proc. riebumo),
- 3 kiaušinių,
- 80 g cukraus,
- 100 g grietinės,
- 40 g krakmolo,
- 200 g vyšnių uogienės.
Gaminimo eiga
Ištirpinau sviestą.
Į atvėsintą sviestą įmušiau kiaušinius, cukrų ir viską gerai suplakiau.
Į masę subėriau persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
Užminkiau tešlą, ją padalinau į 2 dalis ir, suvyniojusi į maistinę plėvelę, padėjau į šaldiklį maždaug 1 val.
Įdarui visus recepte išvardintus produktus gerai išmaišiau.
Tortinės dugną išklojau kepimo popieriumi.
Ant tortinės dugno sudėjau burokine tarka sutarkuotą kakavinę masę (vieną dalį), ant viršaus sudėjau paruoštą varškės masę.
Ant varškės masės uždėjau vyšnių uogienės, o ant jos vėl užtarkavau likusią kakavinę tešlos dalį.
Liko iškepti.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.
Pyragas iškeptas, leiskite jam atvėsti, tuomet pjaustykite.
Aš pyrago viršų papuošiau tirpintu šokoladu ir riešutais, bet tai nebūtina.
Skanaus!